Dudeștii Vechi intră în carantină. Măsură prelungită cu încă două săptămâni pentru...

Dudeștii Vechi intră în carantină. Măsură prelungită cu încă două săptămâni pentru alte două localități din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis că localitatea Dudeștii Vechi va intra în carantină pentru 14 zile, în aceeași ședință fiind decisă și prelungirea carantinei pentru localitățile Dumbrăvița și Șandra.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1.000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut, ieri, o analiză la nivelul unităților administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1.000 de locuitori.


Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării. Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, astăzi, avizele pentru carantinarea localității Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile, CJSU și pentru prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile”, a transmis CJSU.

Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în localitatea Dudeștii Vechi și, respectiv, pentru prelungirea carantinei pentru localitățile Dumbrăvița și Șandra. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș (cjsutm.ro). De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.