Epoca turismului virtual. Obiective de neratat din vestul țării, care pot fi...

Epoca turismului virtual. Obiective de neratat din vestul țării, care pot fi „vizitate” online FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-917251812">

Multe planuri de vacanță au fost stricate de pandemia de coronavirus, dar iubitorii de călătorii s-au adaptat împrejurărilor  și rezultatul a fost o creștere semnificativă a numărului de turiști virtuali. Din acest motiv, a sporit și promovarea online a unui număr din ce în ce mai mare de obiective turistice, care pot fi astfel vizitate fără nici un fel de risc.

O plimbare virtuală prin muzee

În județul Hunedoara, pe site-ul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva (mcdr.ro) pot fi vizitate celebra așezare antică Ulpia Traiana Sarmizegetusa, vechea capitală a Daciei Romane, secții ale muzeului devean și muzeele de etnografie din Brad și Orăștie, complexul memorial de la Țebea sau unele case memoriale iar prezentările video postate de muzeu pe Youtube, atrag un număr din ce în ce mai mare de vizitatori virtuali, interesați de vestigiile și exponatele deosebite aflate în grija instituției de cultură devene.

Castele, cetăți, biserici, rezervații

Site-ul https://www.hunedoaraturism.ro/harti-si-ghiduri, un ghid turistic digital, oferă, la rândul lui, informații despre obiectivele turistice din județ, printre care numeroasele castele, situri și cetăți, biserici și mănăstiri, rezervații și parcuri, monumente și obiective naturale dar și despre diverse oportunități pentru turismul de aventură, montan sau de sănătate. Printre cele mai importante atracții se numără vechea capitală a dacilor, Sarmizegetusa Regia, cetatea Deva sau castelul Corvinilor, parcul național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor sau rezervația de zimbri, biserica Densuș și mănăstirile Prislop sau Crișan, toate având parte de generoase descrieri.

Turiștii virtuali pot vizita, de acasă, o serie de muzee inedite din Hunedoara, precum cel al aurului din Brad, muzeul mineral din Crișcior, cel al mineritului din Petroșani sau muzeul trenulețelor din Hunedoara, dar și frumuseți naturale – lacuri, cascade sau peșteri – care se găsesc din abundență în peisajul hunedorean.

Țări și ținuturi străvechi

Țara Zarandului, o zonă cu o bogată moștenire culturală și istorică, abundă în biserici de lemn dintre care multe, pe lângă valoarea și semnificația lor istorică și arhitecturală,  ascund vechi și valoroase picturi murale sau colecții de icoane pe lemn și sticlă. Țara Hațegului este locul care merită vizitat de turiștii cu cele mai diverse gusturi, căci aici pot fi văzute sit-uri arheologice, cetăți medievale, rezervații naturale sau muzee inedite.

Valea Mureșului este o extrem de interesantă zonă etnofolclorică, cu vechi sate în care se mai pot vedea costume populare și țesături din alte vremuri, precum și obiceiuri care au făcut zona faimoasă, așa cum numeroase tradiții strămoșești, transmise din generație în generație, se păstrează și în Ținutul Orăștiei. Țesăturile de casă din cânepă sau bumbac lucrate aici au ajuns cunoscute în întreaga țară, la fel ca  meșterii cojocari sau cei care prelucrau lemnul iar folclorul este încă la mare cinste. În Ținutul Pădurenilor, cu particularitățile  celor 40 de sate ale sale, locuitorii, numiți „pădureni”, sunt cunoscuți pentru prelucrarea metalelor neferoase, prelucrarea artistică a lemnului sau pentru portul lor aparte, cu numeroase podoabe, iar în Valea Jiului se păstrează, de asemenea, obiceiuri specifice, care îi pot încânta pe cei interesați de frumusețile acestor locuri și obiceiurile oamenilor, fie ei și vizitatori virtuali.

Surse foto: replicahd.ro, wikipedia.org, cunoastetitara.md, stirihunedoara.ro, vocea-hunedoarei.ro, planiada.ro, gohunedoara.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.