Firma care a închiriat Ștrandul Termal nu a plătit un leu de...

Firma care a închiriat Ștrandul Termal nu a plătit un leu de zece ani Primăriei Timișoara. Ce se întâmplă cu datoriile de aproape 2 milioane de euro și construcțiile ilegale ridicate

1
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a vorbit, aseară, la PRESSALERT LIVE, despre situația în care se află Ștrandul Termal.  Locația a fost închiriată de un cetățean sirian, Hussam Al Hajjar, prin firma SC GPG Company SRL și deși are o taxă de închiriere de 1 euro/mp/lună, nu a mai plătit chiria de zece ani și a construit ilegal mai multe clădiri pe terenul primăriei.

„Nu știu cât este pe metru pătrat, dar știu că s-a câștigat în instanță și chiria lunară trebuie plătită de acea societate în sumă de 38.121 de euro, lunar, începând cu 2018. În momentul de față există patru procese active pe rol. Unul dintre ele, cel mai important pentru noi, un dosar din 2015, a tot fost declinat, a fost câștigat de Primăria Timișoara, doamna Mihaela Dumitru a reprezentat instituția și s-a câștigat suma de 393.510 lei, contravaloare chirie aferentă perioadei 19.02.2015 – 29.06.2017, ceea ce vă îndreptățește spusele referitoare la acea sumă pentru că mi se pare destul de puțin pentru acea perioadă. Dar, totodată, sunt câștigați și 2.184.000 de lei penalități contractuale, 4.080.000 contravaloare lipsă de folosință pentru perioada 30.06.2017 – 05.2019 și 868.000 de lei dobânzi penalizatoare până la 22.07.2020. Iar din 22.07.2020, chiria este de 38.121 de euro, care nu este plătită, au atacat sentința, dar primăria va merge mai departe până vom pune în aplicare această sentință.


De asemenea, avem pe rol și un proces de evacuare al chiriașilor”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

Cosmin Tabără a mai precizat că firma respectivă a pierdut procesul cu municipalitatea și pentru clădirile ridicate ilegal pe care au vrut să le treacă în proprietatea lor. Au cerut ca primăria să le deconteze investițiile, dar au pierdut, instituția s-a apărat.

În total, Primăria Timișoara are de recuperat de la firma care a avut închiriat Ștrandul Termal aproape opt milioane de lei, adică 1,7 milioane de euro.

„Sperăm să putem executa baza pentru că de multe ori câștigăm hârtii și nu putem să le punem în executare. E posibil să reintrăm în posesia bazei luând în calcul și vacanța judecătorească. De când sunt eu viceprimar nu au plătit niciun ban”, a spus Tabără.

În ceea ce privește Clubul Heaven, edilul a precizat că a fost un control pentru acordul de funcționare, care nu a existat și este iarăși în proces de evacuare cu termen în 31.05.2021, dar nu a fost introdusă taxa de timbru.

„Oricine încalcă legea la ușa mea nu este binevenit deși sunt om care zâmbește des. Este foarte clar că fiecare trebuie să își facă treaba, să-și respecte obligațiile contractuale. Vom merge de acolo (n.r. – Heaven) și până la pod pe tot ceea ce înseamnă baze sportive. Știu că sunt probleme legate de construcții și de terenuri și acolo trebuie să îi readucem și să intrăm în legalitate cu totul”, a mai adăugat viceprimarul Cosmin Tabără la PRESSALERT LIVE.

1 COMENTARIU

 1. Poate știe Nasleu mai multe doar a lucrat în SRI și îl avea pe sirian în supraveghere.
  Nasleu la băgat pe sirian în combinație și Robu își lua partea de smecher iar copiii cu euroiiiii făceau blocuri…

  Uite de unde au avut copii lui Robu Nicolae bani pt ridicarea de vile!!!!!!

  Vacantele în Miami de miii de euro de unde credeți că erau plătite?????

  Poate acum când se vede sirianul că a luat plasă o să vorbească și el că de pierdut nu mai are ce pierde….

  Doar judecătorii și procurorii să fie interesați sa l asculte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.