Fondatorul trupei Cargo, Adi Bărar, a decedat. Era în stare gravă...

Fondatorul trupei Cargo, Adi Bărar, a decedat. Era în stare gravă la ATI, infectat cu COVID 19

1
DISTRIBUIȚI
Fondatorul trupei Cargo, Adi Bărar, a decedat, astăzi, după ce a fost internat în stare grava după ce s-a infectat cu COVID 19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a trupei.
”Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 – 08.03.2021.
” Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”, este mesajul de pe pagina trupei Cargo.
Armand“ Bărar s-a născut în 15 ianuarie 1960 la Timişoara şi a fost fondatorul trupei Cargo. Formația Cargo a luat naștere în 1985 la Timișoara. Acum cinci ani, membrii formaţiei Cargo au primit titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara, în cadrul unei şedinţei ordinare a Consiliului Local, desfăşurată la Sala Capitol.


Tot în 2015 membrii trupei Cargo au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, pentru activitatea lor cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B “Muzica”.
În 2016, trupa a lansat DVD-ulintitulat “Live la Arenele Romane“, care cuprinde ca bonus videoclipurile de la „A 5-a dimensiune” şi „Nu mă lăsa să-mi fie dor”, piese care nu se regăsesc pe nici un album. În luna septembrie a anului 2016, Cargo a susţinut un concert în Piaţa Victoriei, în cadrul unui eveniment care a sărbătorit câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 pentru Timişoara, iar în 2017 rockerii au lansat un dublu vinil cu înregistrări live din concertele trupei, într-un tiraj limitat de 250 de exemplare. Vinilul cuprinde cântecele „Ziua Vrăjitoarelor”, „Nu pot trăi fără tine”, „Anarhia”, „Aproape de voi”, „Călare pe motoare”, „Spune-mi de ce”, „Clasa muncitoare”, „Doi paşi”, „Destin”, „Ielele”, „Nu mă lăsa să-mi fie dor” şi „Spiritus Sanctus”.
La începutul anului 2018, rockerii au lansat „Românie, te strig”, premiera TV a acestei piese având loc în cadrul celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision România 2018, eveniment care s-a desfăşurat în Sala 2 a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara. Până în 2012, Adi Bărar a organizat nouă ediţii ale evenimentului „Jurnal de bord”, un concert special desfășurat cu ocazia zilei sale de naştere, fiind singurul muzician din România care, în fiecare an, de ziua lui, în loc să aştepte felicitările fanilor, s-a întâlnit cu ei la o „cântare“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.