A fost emisă autorizația de construire pentru noua maternitate „Odobescu” din Timișoara

A fost emisă autorizația de construire pentru noua maternitate „Odobescu” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Maternitatea „Odobescu” funcționează într-o clădire istorică extrem de degradată care nici măcar nu aparține municipalității și, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, închirierea  etajului I al imobilului de pe str. Alexandru  Odobescu  nr. 1, cu suprafața  construită de 320 mp, în care funcţionează Clinica de Obstetrică – Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara se face la preţul de 3,6 euro/mp/lună.

După ce fosta administrație a ratat obținerea unei finanțări europene pentru noua maternitate a Spitalului Municipal, actuala conducere a Primăriei Timișoara vrea să obțină bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Chiar și în lipsă de fonduri, proiectul merge înainte, iar primarul Dominic Fritz a declarat, recent, că va propune maternitatea nouă a Spitalului Municipal la PNRR.

Prin PNRR sunt disponibile, la nivel național, 30,4 miliarde de euro, din care peste 64% sunt alocate pentru dezvoltarea infrastructurii din toate domeniile de activitate pe coordonatele tranziţiei verzi şi a combaterii efectelor schimbărilor climatice.

„A fost emisă autorizația de construire pentru noua clădire a maternității, un proiect despre care se vorbește de peste 20 de ani.


Din păcate, acest proiect nu a fost depus pentru obținerea de finanțare europeană nici pe primul exercițiu 2007-2013, nici pe al doilea 2014-2021. Costul total al investiției este de 162 de milioane de lei. Pentru obținerea finanțării a fost depusă, în acest an, fișa proiectului pentru a fi inclusă în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)”, ne-au declarat, miercuri, reprezentanții Direcției Comunicare-Relaționare din Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.