A fost stabilit traseul pentru viitoarea autostradă Timișoara – Moravița

A fost stabilit traseul pentru viitoarea autostradă Timișoara – Moravița

1
DISTRIBUIȚI

Unul dintre proiectele îndelung discutate de guvernanți de-alungul anilor pare să fi făcut în sfârșit un pas înainte. Cătălin Drulă, ales deputat de Timiș din partea USR-PLUS și apoi numit ministru al Transporturilor a anunțat că a fost stabilit traseul final pentru viitoarea autostradă A9.

„S-a încheiat analiza multicriterială a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița (circa 70 de km lungime), iar acum pot începe investigațiile de teren și proiectarea detaliată.


În cadrul proiectului, au fost cercetate 11 variante de traseu. Toate au fost comparate în cadrul analizei multicriteriale, pe baza unor norme economice și de mediu – 70% a contat criteriul economic și 30%, cel de mediu. Pe primul loc se află, la mare distanță de celelalte alternative de traseu, varianta 5 (85 de puncte din 100, în timp ce a doua clasată a avut 54 de puncte). Varianta 5 propune o rută care se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timișoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu această centură. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel – Opatița – Stamora Germană – Moravița, până la granița cu Serbia.
Astfel, dăm startul fazei a doua a studiului de fezabilitate care implică investigații detaliate de teren (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) și care va fi gata în primăvara anului viitor. Anul acesta, proiectul beneficiază de alocări de 4,9 milioane de lei de la bugetul de stat, din fonduri europene. A9 Timișoara – Moravița este crucială pentru conexiunea vestului țării cu Serbia și, mai departe, la rețeaua rutieră din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Nici in 20 de ani nu se va realiza bani aruncati pe geam cum pleaca de la guvernare o formatiune politica cum urmatoarea nu mai continua planurile uitati-va tronsonul deva-lugoj 13 km dureaza 5 ani pe bune chiar ne credeti idioti!!! Saraci poate suntem dar prosti niciodata. !!! Prostii sunt aia care ne conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.