Fostul șef al Poliției Timiș, comisarul șef Muntean, șase ani de închisoare...

Fostul șef al Poliției Timiș, comisarul șef Muntean, șase ani de închisoare pentru corupție. Ce pedepse au primit fostul șef de ”Economic” și liderul țiganilor din Lugoj

6
DISTRIBUIȚI

Curtea  de Apel Timișoara a dat sentința în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, , Dumitru Pavel, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș, avocatul Marin Bîlc, liderul țiganilor din Lugoj, Iulian Boț, Constantin Toader și Petre Bejan.

Conform comunicatului DNA, în cursul anilor 2011 – 2013, inculpatul Boț Iulian, lider al unui clan local, împreună cu inculpații Toader Nicolae și Bejan Petrea, au constituit și au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat, având ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale administrate de aceștia din urmă. Activitatea infracțională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spațiul european și revânzării acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Începând din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Bîlc Marin din cadrul Baroului Timiș, dar și funcționari publici din cadrul I.P.J.


Timiș, ofițeri cu funcții de conducere în cadrul instituției, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a clanului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani – Muntean Sorin Petru, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și Pavel Dumitru, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș.

Pentru aceste „servicii”, în perioada 2013 – 2016, inculpatul Boț Iulian a remis pentru inculpații Muntean Petru Sorin și Pavel Dumitru, câte 7.000 euro, iar pentru alte două persoane (un ofițer de poliție și un contabil – martori în cauză) sumele de 3.500 euro respectiv 2.000 euro, în scopul ca aceștia să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiunile de serviciu, în legătură cu instrumentarea unui dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în așa fel încât administrarea probelor să conducă la o soluție în favoarea sa. De menționat este faptul că cei 2.000 euro dați inițial pentru contabil au fost opriți de inculpatul Bîlc Marin, primului fiindu-i remiși doar 1.000 lei. În același context, inculpatul Bîlc Marin a pretins și primit de la inculpatul Boț Iulian suma de 8.000 euro din care suma de 1.000 euro reprezenta plata onorariului unui traducător, care a fost păstrată pentru sine.

Curtea de Apel Timișoara i-a găsit pe toți vinovați de acuzațiile aduse și i-a condamnat la închisoare cu executare – fostul inspector șef Muntean la șase ani de închisoare, Pavel Dumitru- cinci ani de închisoare, Marin Bîlc – trei ani și șase luni de închisoare, Iulian Boț – șapte ani de închisoare, Toader – opt ani de închisoare și Bejan – patru ani și patru luni de închisoare. Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

6 COMENTARII

 1. Pe bune?! Hai sa fim serioși… 99‰ din samsarii auto care au adus mașini cu SUTELE FIECARE!! practică nu doar exact aceeași evaziune, cât și ÎNȘELĂCIUNEA la adresa cumpărătorului păcălit cu kilometrajul măsluit ori ascunderea defectelor mecanice, chiar accidentările suferite de mașinile scoase pe piata.
  Legea ROMÂNEASCĂ în domeniu, e parca facuta ptr LICHELE și HOȚI! Aproape ai zice că Guvernul și Parlamentul, doua instituții de peste 20 de ani în slujba lor

 2. Acest avocat Bîlc Marin nu este la singura combinație cu infractorii și evazioniști?????
  Poate vă uitați în spate și la fostul șef de parchet Românul și o să vedeți unele clasări mondiale????
  Românul cu Bîlc au istoric de…… Vis!!!!!
  Poate actualii procurorii frumoși și tineri fac unele săpături în privința unor clasări de dosare din vremea lui Românul și după că doar are influența și după, cum se aude.
  Vrem anchete serioase…….

 3. Robu le ce zici tu acum…..
  …….. URMEZI…….??????
  Eu zic că da, după fapte tu ești mai rău ca și grasu, și ar trebui să intri și tu la beci vreo 19 ani de la prima strigare….
  Să vedem dacă procurorii au verde la percheziții……
  Doamne ajuta să vedem și dreptate……

 4. Dar nu erau singurii, poate sunt singurii fraieri…
  Robu și mafia imobiliara din primărie împreună cu actualul șef de politie Petecel nu au trecere la procurori????
  Cetățenii văd și cam cu asta rămân cu un gust amar deoarece dreptatea nu este până la capăt, oare de ce????
  Poate de chestori și profesori nu au voie procurori să se atingă.
  Suntem siderati cum unii fură de rup în frunte cu politia și cu unii procurori din Parchet, știu ei foarte bine care apleacă urechea….??????
  Poate le vine vremea la toate într-o bună zi, să vedem și dreptate adevărată…
  Petecel care împreună cu Nasleu petreceau alături de evazioniști și interlopii, pt ei se poate??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.