Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Unele măsuri restrictive...

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Unele măsuri restrictive au fost modificate

2
DISTRIBUIȚI
<


p>

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stări de alertă pe teritoriul României. Aceasta intră în vigoare în 14 martie.

Noua hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă intră în vigoare în 14 martie, până atunci fiind valabilă HG anterioară.

Potrivit HG, se modifică și intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței, urmând ca interdicția să fie valabilă în intervalul orar 22.00 – 05.00.

„Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a spus, la finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu.

Până la intrarea în vigoare a noilor măsuri, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23.00 – 05.00.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

2 COMENTARII

  1. ar trebui sa fie in constitutie un amendament care le taie mainele dereglatilor care incalca drepturile fundamentale, fmm de guvernanti imbecili. cele mai cretine si inutile restrictii. sa n-am eu voie sa ma dau cu bicicleta la ce ora vreau. la ce ajuta si pe cine?

  2. 0 baza stiintifica pentru ora aia schimbata, ca si cu restrictiile de noapte in general, de altfel. oamenii astia nu merita puscarie, merita ceva mult mai rau. nu-i nimic, va tinem minte, aveti numele pe liste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.