Jandarmi de la Craiova, aduși să asigure măsurile de carantină în Timișoara....

Jandarmi de la Craiova, aduși să asigure măsurile de carantină în Timișoara. De ce a fost nevoie de suplimentarea forțelor de ordine

5
DISTRIBUIȚI
Foto Virgil Simonescu

La miezul nopții, echipajele de Poliție și jandarmi au blocat zona carantinată pentru următoarele două săptămâni – Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc. În intersecțiile cheie, de unde se putea devia traficul celor aflați în tranzit, au început controalele din primul moment.

”În prima zi vom fi mai flexibili deoarece oamenii nu au ajuns la serviciu să-și ia adeverințele de la angajatori. Important este să le comunicați care sunt prevederile legale și că ele, în următoarea perioadă vor fi aplicate cu maximă strictețe. Să aibă toată lumea declarații pe propria răspundere și verificați dacă se justifică deplasarea. Nu este suficient să fluture o hârtie”, le explica comisarul șef Aurel Scornea, adjunctul șefului Poliției Timiș pe linie de ordine publică, celor din filtrul de pe Calea Lugojului.

Pentru că forțele de ordine din Timiș nu mai fac față numărului mare de misiuni, în sprijinul acestora, pentru a se asigura că măsurile de carantinare vor fi aplicate strict, au fost aduși 60 de subofițeri de la Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Frații Buzești” din Craiova.


Jandarmii din Oltenia au intrat în dispozitivele de ordine publică împreună cu polițiștii, în special în filtrele de la intrările în zona carantinată. Echipele de jandarmi din Timiș și polițiștii patrulează în Timișoara și celelalte comune carantinate. Autoritățile vor face controale 24 de ore din 24.

5 COMENTARII

  1. …la ce? Poate ca sunt chiar aceia care au fost pe 10 August in capitala. Noua lor deviza este ” avem de toate si nu vom pleca de aici” . Tinem legatura (de praz)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.