Jocuri, concursuri și festival de film, puse la cale de Institutul Francez...

Jocuri, concursuri și festival de film, puse la cale de Institutul Francez din Timișoara, în „luna francofoniei”

0
DISTRIBUIȚI

În luna francofoniei, Institutul Francez din Timișoara are programate mai multe activități pentru copii de diferite vârste, care sunt invitați să participe la ateliere, concursuri și seri distractive.

În 11 martie, de la ora 18,00, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani au ocazia să recreeze pe platforma Zoom povestea Micului Prinț printr-o bandă desenată, împreună cu ilustratorul Dan Ungureanu, care a imaginat lumea acestuia pentru ultima apariție în limba română a îndrăgitei povești. Locurile sunt limitate, înscrierile putând fi făcute AICI.

Concursul foto „Dis-moi dix mots en images!” este o provocare pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care trebuie să aleagă unul sau două cuvinte din cele zece propuse de organizatori, să le ilustreze printr-o fotografie care se va trimite până în data de 17 martie pe AICI, unde găsesc și cuvintele care trebuie ilustrate. Cei zece câștigători ai concursului vor avea parte de o expoziție virtuală pe paginile de facebook și instagram și pe site-ul institutului, și de numeroase alte cadouri.

O altfel de soirée pyjama va avea loc în 19 martie, începând cu ora 19,00, unde participanții cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani vor participa la jocul „Ma Petite Planète”, care recrează digital un mediu în care copiii pot descoperi  specii de animale pe cale de dispariție și pot înțelege problemele climatice cu care se confruntă planeta. Locurile sunt limitate și înscrierile se fac AICI.

„Pour parler dʹEurope” (Să vorbim despre Europa), conversații fără frontiere „la feminin” pe care jurnalista Mihaela Dedeoglu le poartă cu invitatele sale, prilejuiesc în această lună, în fiecare miercuri, de la ora 20,00, pe paginile de facebook și youtube ale institutului, câte o întâlnire cu fotografa Mihaela Noroc, artista Ana Kun, actrița Elsa Zylberstein și scriitoarea Adriana Babeți.

Institutul Francez are, din 22 martie, o nouă ofertă de cursuri online, pentru care au început deja înscrierile, și invită cineaștii profesioniști sau amatori să se înscrie în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court, care a devenit o adevărată platformă de descoperire și lansare de noi talente cinematografice.


Regizori sau amatori talentați au oportunitatea de a-și prezenta creațiile în fața a mii de spectatori din România, la cea de-a XXIII-a ediție a festivalului, care va avea loc în 13 iunie. Singura restricție impusă este ca durata filmului să nu depășească patru minute. Înscrierile se fac până în 25 aprilie, prin completarea formularului disponibil AICI, iar filmul se trimite la adresa trescourt@institutfrancais.ro . Participanții au șansa de a câștiga și unul din trofeele și premiile puse în joc, smartphone-uri oferite de Orange, principalul sponsor al festivalului. Regulamentul competiției este disponibil AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.