Locuitorii din București, Timiș, Cluj, Brașov și Iași, cei mai activi în...

Locuitorii din București, Timiș, Cluj, Brașov și Iași, cei mai activi în căutarea unui job

0
DISTRIBUIȚI

locuri de munca

Candidații din București, Timiș, Cluj, Brașov și Iași au fost cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna februarie, potrivit unei analize BestJobs. Cele mai căutate poziții au fost din categoriile angajați birouri și lucrători.

În luna februarie candidații din București, Timiș, Cluj, Brașov și Iași au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă. Au fost căutate în special locurile de muncă de la birouri.

„În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajați birouri) și blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziții de management și coordonare echipe.


În același timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunțuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară. Și candidații continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie”, au explicat reprezentanții BestJobs.

În total, în luna februarie candidații cei mai activi au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (36%), urmați de cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (22%) și de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (17%).

În ceea ce privește județele cu cei mai mulți candidați activi în luna februarie, topul este condus de București-Ilfov, cu peste 260.000 de aplicări, Timiș cu peste 60.000 de aplicări, Cluj Napoca cu aproape 35.000 de aplicări, Brașov cu peste 34.000 de aplicări și Iași cu peste 28.000 de aplicări.

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbații în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (56.4%) dintre aplicările la joburi.

Candidații din domeniile financiar, inginerie, transporturi și vânzări au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună

Primele patru poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români în luna februarie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, inginerie, transporturi și vânzări, cu aproximativ 20.000 de căutări în total, mai arată studiul BestJobs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.