Lucian Boncu în dosarul sechestrării: ”E o ficțiune de neegalat. Noi toți...

Lucian Boncu în dosarul sechestrării: ”E o ficțiune de neegalat. Noi toți de aici suntem heterosexuali”. Cine și-a schimbat declarația, acuzând polițiștii de presiuni

2
DISTRIBUIȚI

Audieri maraton, astăzi, la Tribunalul Timiș în dosarul sechestrării taximetristului bucureștean Dragoș Badea în clubul Champions din Timișoara, acesta fiind bănuit că ”a făcut șmen la aparate”. În acest caz, inculpații au fost acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj. Liderul interlop Lucian Boncu a declarat că a fost chemat la club de patronul firmei de pază SPI Security, Ioan Stepanescu, zis ”Plopu” și că inițial nu știa despre ce este vorba. ”M-am dus cu Gavrilă Nicolae și când am ajuns erau mai mulți colegi de  la firma la care lucram afară. Mi s-a spus că e o persoană bănuită că a fraudat aparatele. Bărbatul era în sala de jocui la primul aparat pe dreapta. Stătea pe telefon, parcă aștepta ceva. L-am întrebat dacă are vreo șmecherie de a frauda aparatele și mi-a recunoscut că are. A spus că mă roagă să nu-l dau la Poliție că îmi arată algoritmii și pentru a rămâne în relații cordiale cu mine. Nu ne interesau banii lui, ci cum frauda, pentru că dacă se continua așa în sălile în care eram, într-o lună jumătate plecam acasă”, a declarat Boncu.

Deși victima a povestit în detaliu cum a fost lovită și amenințată de Boncu că va fi dusă în pădure, unsă cu miere și supusă la perversiuni sexuale, acesta a negat, afirmând că ”în prezența mea nu l-a lovit nimeni. Nu a strigat nimeni la el măcar. Era jovial cu noi. Poveștile astea cu perversiunile sexuale e doar o ficțiune. Noi toți de aici suntem heterosexuali. Mierea este un aliment comestibil nu pentru a teroriza pe cineva. E o premieră și pentru mine ce am auzit. Stoian a luat miere pentru că mergea la sală. Nu a fost nici măcar certat. Dacă lua un pumn de la oricare dintre noi, lua mai mult de 20 de zile medicale. L-am bătut la fund? E o ficțiune de neegalat. M-am adresat cu domnule că era mai în vârstă”. Întrebat de contradicțiile dintre declarația dată astăzi și cea din timpul anchetei, Boncu a susținut că ” nu mai țin minte.


Atunci nu am fost în cele mai bune condiții mentale pentru că eram dependent”.

Gabriel Stoian a susținut în fața instanței faptul că, de fapt, a cumpărat miere pentru că l-a sunat de prietena sa. ”E o poveste ce a declarat Badea. Eu nu am auzit așa ceva. Ce să fac cu mierea? Să o pun în cap. E o aberație, oricum”. Stoian a recunoscut că i-a dat ”două, trei palme” victimei, dar nu pentru a-l speria, ci pentru că era nervos că bucureșteanul i-a spus că ”te recunosc, tu ești bodyguardul de la sala de la Shopping City. Ți-am dat șpagă 500 lei când am câștigat, acum câteva zile, și acum vii să mă bați și tu”.

Daniel Gyulai, directorul clubului Champion s, a dat o declarație diferită față de cea din faza de urmărire penală, invocând faptul că a fost ”prelucrat” de polițiștii de caz, chiar dacă audierea sa ca martor s-a făcut în prezența avocatului ales din acel moment și a avocaților celorlalți inculpați. Deși inițial a recunoscut că el a oprit camerele de supraveghere din club după ce au ajuns Paul Ștefan și Ion Pășan și că Boncu l-a înjurat și la lovit pe bucureșteam peste cap, Gyulai a venit, astăzi, cu varianta că a spus ce i-au cerut anchetatorii. ”Inițial, nu am dat declarații și am fost reținut. Când m-au dus la Poliție, în loc să mă ducă în arest, Gabriel Șalgău, Valentin Stroe și un al treilea polițist, Raul, m-au dus într-un birou la Serviciul de investigații criminale. Pe drum am văzut un bărbat legat cu cătușele de un calorifer. Domnul Șalgău mi-a sus că vrea de la mine să spun că eu am oprit camerele, să spun că l-au lovit toți, că l-au înjurat toți. Mi-a spus că numai așa o să-mi fie bine. A doua zi, înainte să fiu dus la DIICOT, am fost luat iar în birou și prelucrat vreo oră. Am declarat ce au zis ei, dar tot am fost dus la arestare, primind mandat. Am fost eliberat sub control judiciar în apel”. Întrebat de judecătoare dacă i-a spus avocatului ales de discuțiile cu polițiștii, Gyulai a susținut că apărătorul său de atunci, Cosmin Tabără, i-ar fi spus că ” va veni vremea să vorbim și despre asta. Nu am făcut nicio plângere penală până acum, nu am sesizat nimănui”. ”Dacă eram atunci avocatul său, făceam plângere penală, evident”, a completat avocatul Carin Antonescu, actualul apărător al lui Gyulai. Acesta a susținut că singurii care l-au lovit pe bucureștean au fost Nicolae Gavrilă și Gabriel Stoian.

Ioan Stepanescu a susținut că a chemat mai mulți angajați la clubul Champions deoarece aceștia i-au spus, rând pe rând, că au diverse probleme și nu știu dacă ajung și că pe Lucian Boncu l-a chemat pentru că ”la un memont dat partea vătămată a spus de mai multe persoane din București și Lucian Boncu știe multă lume în București pentru că a fost campion la lupte”. Acesta a declarat că Badea nu a fost agresat și că bucureșteanul putea oricând să plece.

Paul Ștefan și Nicolae Gavrilă au cerut să fie audiați la următorul termen de judecată, stabilit în 13 aprilie.

2 COMENTARII

  1. Grasule dute la pușcărie poate așa vei slabi ca de f.., nu ți se mai arată, de ce dracu făceai bani din prosti când tu nu poți f….
    Ești un prost, dute în costrucții și pt papa îți ajung bani că muiere nu ești în stare să o satisfaci bre….
    Grasule ai făcut-o de oaie, e groasa rău, ai dat de dracu….
    Vezi Grasule că toate se întorc o dată…?????
    Poate acu te pocăiește și tu ca și alții….
    Au profitat evazioniști de tine și tu la bulau ei cu casa și muierea ta, făină treabă.
    Din toată combinația polițiștii, avocații, procurorii știu ei și evazioniști sunt cei mai câștigați după aceasta grupare….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.