Lucrări ale unui pictor timișorean, expuse la Veneția

Lucrări ale unui pictor timișorean, expuse la Veneția

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe tablouri semnate de apreciatul pictor timișorean Sorin Scurtulescu, pictate în Italia și aflate acum în colecții publice și private, vor fi expuse din 11 martie până în 4 aprilie la Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția. Expoziția, intitulată „Sorin Scurtulescu – Dipinti italiani in collezioni pubbliche e private” (Sorin Scurtulescu – Picturi din Italia în colecții publice și private) aduce în fața publicului tablouri pictate la Veneția și Roma iar două materiale video îl prezintă pe artist în timp ce picta în orașul lagunelor, ziua sau noaptea. Lucrările s-au născut în timpul pe care artistul l-a petrecut în cele două orașe italiene, cu prilejul burselor „Vasile Pârvan” la Accademia in Roma și „Nicolae Iorga” la IRCCU Veneția, acordate de statul român.

Deschiderea expoziției va fi precedată de transmisia online a unei discuții între curatorul expoziției, Alan Jones, artistul Sorin Scurtulescu și Grigore Arbore Popescu, directorul IRCCU Veneția, în 11 martie, ora 17,00, și va putea fi urmărită pe Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia | Facebook. Poetul și istoricul de artă american Alan Jones, stabilit de mai mulți ani la Veneția, este și autorul primului  album monografic  al artistului, „Sorin Scurtulescu – Italian Paintings”, apărut la sfârșitul anului trecut, care reunește lucrări pictate la Roma și Veneția la care se adaugă o amplă prezentare făcută de Alan Jones. „Scurtulescu vede pentru a picta și pictează pentru a vedea.


Willem de Kooning tot repeta o afirmație: «pictura este o întrezărire». Îl văd pe Sorin Scurtulescu luând-o pe acest drum, à la lisière des bois”, dezvăluie Alan Jones taina din care se nasc tablourile lui Sorin Scurtulescu.

Format la școala de pictură a maestrului timișorean Constantin Flondor și la cea a lui Geoff Morten, în orașul englez Sunderland, Sorin Scurtulescu, unul din fondatorii grupului Noima, a expus în peste o sută de expoziții naționale și internaționale. Expoziția de la Veneția este organizată de IRCCU Veneția, în colaborare cu Academia di Romania in Roma și alte instituții culturale venețiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.