Luni încep înscrierile la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022. Vezi calendarul...

Luni încep înscrierile la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022. Vezi calendarul și cum arată cererile-tip de înscriere

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1135962080">
De luni, 29 martie, încep înscrierile propriu-zise la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022. Pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii, după ce legea a fost modificată, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu, transmite HotNews.ro. Părinţii pot depune și online cererile de înscriere, în perioada 29 martie – 28 aprilie.
Din 17 martie, fiecare unitate de învăţământ şi inspectorat a trebuit să afișeze circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.
Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022:
  • În perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, părinţii şi reprezentanţii legali ai copiilor vor completa şi depune cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care aceştia solicită înscrierea copiilor.
Prima etapă de înscriere în învăţământul primar se va desfăşura în perioada 10 – 20 mai 2021.
  • În intervalul 10 – 11 mai este programată procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.
  • În perioada 11 – 18 mai 2021 va avea loc procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.
  • Candidaţii înmatriculaţi şi locurile rămase libere vor fi afişate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar pe data de 20 mai.
Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar va începe pe 21 mai 2021, când la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului va fi comunicată procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul şcolar.
  • În perioada 24 – 31 mai este programată depunerea sau transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie, dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
  • Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare va avea loc pe 4 iunie 2021.
Pentru perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 a fost stabilită centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.