Medic-șef UPU-SMURD Timiș: Unii fac teste rapide acasă, ies pozitivi și nu...

Medic-șef UPU-SMURD Timiș: Unii fac teste rapide acasă, ies pozitivi și nu anunță, iar contacții lor se plimbă prin oraș

2
DISTRIBUIȚI

Practică periculoasă a unor timișeni în plină pandemie de coronavirus – se testează acasă cu teste rapide cumpărate din farmacii și nu anunță autoritățile sanitare când sunt pozitive.

„Au apărut testele rapide antigenice pe care oamenii le iau și și le fac acasă. Din păcate, o parte dintre ei, care se găsesc cu teste pozitive, nu se adresează medicului de familie sau DSP, care să poată face o anchetă epidemiologică, să poată carantina contacții apropiați, care se plimbă în continuare prin oraș și împrăștie boala.


Sunt doar câteva lucruri care au dus la situația în care ne aflăm. În plus, trebuie să înțeleagă toată lumea că orice măsuri iei pe partea asta de pandemie, își arată efectele după o perioadă de aproape două săptămâni”, a declarat, astăzi, dr. Mihai Grecu, medic șef al UPU-SMURD Timiș.

Acesta a mai spus că pacienții internați acum în spital nu s-au infectat în ultimele două săptămâni. „Sunt cei care s-au infectat acum 21-28 de zile pentru că te-ai infectat, ești asimptomatic în perioada de incubație, care e de cinci – șapte zile, începi să ai simptome și simptomele acestea se agravează după alte șapte zile, opt zile. Noi avem acum în spitale rezultatul infectărilor din jurul lui 1 martie. Ceea ce facem și hotărâm acum se va vedea peste alte două săptămâni. Accelerația ratei de infectare s-a oprit. Suntem aproape într-un platou. E păcat să pierdem acum ce am câștigat prin cele două săptămâni de restricții suplimentare pe care le-am avut. Nu putem să-i spunem carantină. Este o carantină din punct de vedere legal, dar nu medical. Din punct de vedere medical, carantină înseamnă nu intră și nu iese nimeni, toată lumea stă în casă. Cu cât nu încercăm să păcălim regulile acestea cu atât scăpăm mai repede”, a mai spus dr. Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD.

2 COMENTARII

  1. o teorie cretina, chiar conspirationist, am putea zice. daca le pasa asa de mult sa se testeze, de ce ar face rau lasand presupusii contacti (???) sa se plimbe prin oras? ce gandire bolnava e asta? prezumtie de nevinovatie nu mai exista in tara asta retardata? chiar in halul asta gandim? statul nu isi face datoria, se gasesc, de fiecare data, alti vinovati!

  2. eu cunosc un caz în care și-a făcut teste rapid, a ieșit pozitiv, s-a izolat împreună cu familia și a sunat la DSP. Cei de la DSP nu au venit. Când a sunat din nou, cei de la DSP nu-l aveau în baza de date. Așa că omul a stat in carantină cele 14 zile până i-a trecut boala și lui și familiei.

    mai cunos alt caz in care el nu avea simptome dar era pozitiv, iar DSP nu a venit niciodată. La telefon îi spuneau că salvarea nu se deplasează dacă este asimptomatic. Dar și în acest caz au stat izolați în casă.

    Așa că mai bine vedeți cum îmbunătățiți activitatea DSP, cu care nimeni nu vrea să aibă de a face din cauza modului lor rigid de a funcționa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.