Miniștrii Educației și Sănătății au decis ce se întâmplă cu preșcolarii și...

Miniștrii Educației și Sănătății au decis ce se întâmplă cu preșcolarii și școlarii din zonele carantinate. Prevederile care se aplică pentru Timișoara și localitățile periurbane

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-384394956">

Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, adoptat astăzi, modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În acest ordin se prevede că ”la nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online”. În aceste condiții, grădinițele și școlile din Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda vor fi închise.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru: toți  preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a: simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;  evaluărilor naționale și orelor remediale pentru toate clasele.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare, anunță Biroul de presă al Ministerului Educației.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.