Ministrul Educației: Vacanță de primăvară de o lună, Evaluarea Națională se mută...

Ministrul Educației: Vacanță de primăvară de o lună, Evaluarea Națională se mută după Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

Examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a se mută după Bacalaureat, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la dezbaterea online „Educația digitală asimptomatică”, organizată de Edupedu.ro în parteneriat cu World Vision România. De asemenea, într-o conferință de presă desfășurată după eveniment, ministrul Educației a anunțat o propunere de modificare a structurii anului școlar chiar în timpul desfășurării acestuia: o vacanță de primăvară de o lună, din 2 aprilie până în 4 mai, vacanță care va cuprinde și Sărbătorile Pascale.

„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie. De asemenea pot să vă spun că examenul bacalaureat va rămâne pe aceleași date care au fost deja stabilite, comunicate și sunt cunoscute. Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

Învățământul va intra în online când localitatea intră în carantină, nu când incidența depășește 6 la mie, prevede propunerea lui Sorin Câmpeanu de modificare a ordinului comun cu MS, iar vacanța de primăvară e prelungită cu trei săptămâni, între 2 aprilie și 4 mai.

„Pentru ca perturbările să fie minime am propus o serie de modificări în structura anului școlar.


(…) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă pe data de 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. În acest fel, perioada lunii aprilie, care e cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității. Al doilea avantaj e că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezență fizică. Se va desfășura între 28 iunie și 1 iulie. Vom echivala competențele. Un alt avantaj, în afară de derularea până pe 31 martie a simulărilor, se regăsește în păstrarea datelor evaluărilor claselor a IV-a și a VI-a, iar la clasa a II-a urmând a fi reprogramate în luna mai”, anunță ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

El spune că elevii suferă nu numai pierderi școlare, ci și la nivel de tulburări comportamentale generate de lipsa de socializare.

„Suntem într-o situație în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puține perturbări la nivelul sistemului de învățământ. Rămânem consecvenți principiului că școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă e nevoie. Am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății ordinul de ministru comun prin care se va înlocui sintagma «depășirea pragului de șase la mie» cu sintagma «intrare în carantină»”, transmite Câmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.