Muzeul Cetății, între două administrații și două locații. Ba la Primăria Veche,...

Muzeul Cetății, între două administrații și două locații. Ba la Primăria Veche, ba la fosta Dermatologie

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Cetății este unul dintre proiectele demarate de fosta administrație, cuprins în dosarul de candidatură al Timișoarei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Proiectul inițial viza renovarea și schimbarea destinației fostei clinici de dermatologie de pe strada Mărășești. Surpriză, însă, pentru că joi primarul Dominic Fritz a anunțat, la prezentarea bugetului local, că Muzeul Cetății va fi amenajat în Primăria Veche din Piața Libertății.

Fostul viceprimar Dan Diaconu, în prezent consilier local, a fost primul care a sesizat faptul că precendenta administrație a stabilit deja o locație pentru acest muzeu.


„Am înțeles azi schimbarea, cu adevărat. Nu mai facem Muzeul Cetății în clădirea fostului spital de dermatologie, proiect aflat în construcție, cu finanțare asigurată de la guvern, pentru Capitala Europeană a Culturii. Îl facem în Primăria Veche, unde nu există proiect în acest sens și îl terminăm la Sfântul Așteaptă! Sunt uimit de viziune, dar sunt convins că uimirea va deveni din ce în ce mai mare”, a scris, vineri, pe Facebook, Dan Diaconu.

Fostul viceprimar, actual consilier local PNL, ne-a declarat că „sunt bani în bugetul național de anul acesta, licitația a fost pe vremea noastră, a început construcția, am văzut de afară că se lucra la acoperiș”.

Diaconu ne-a mai spus că există 11,5 milioane de lei de la Guvern, iar proiectul era prins în dosarul de candidatură și are șanse să fie gata în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală.

În schimb, crede Diaconu, dacă Muzeul Cetății va fi amenajat în Primăria Veche nu prea sunt șanse să fie gata în 2023.

Reprezentanții Primăriei Timișoara ne-au transmis, astăzi, că ambele locații sunt luate în considerare. Proiectul ar putea continua la fosta clinică de dermatologie, dar în același timp e posibil să se facă și la Primăria Veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.