Noul prefect de Timiș despre evoluția pandemiei: „Creșterea accelerată a numărului de...

Noul prefect de Timiș despre evoluția pandemiei: „Creșterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timișoara”

3
DISTRIBUIȚI
Prefectul Zoltan Nemeth și dr. Virgil Musta

După ce ieri a depus jurământul și a preluat funcția de prefect, principala preocupare a lui Zoltan Nemeth a fost evaluarea cât mai exactă a situației în ceea ce privește modul în care pandemia afectează Timișul.

„Mi-am petrecut primele 24 de ore în funcția de Prefect căutând soluții pentru situația epidemiologică în care ne aflăm acum.
Am avut discuții atât cu domnul Secretar de Stat, Raed Arafat, cât și cu directorul DSP Timiș Flavius Cioca; domnul Cristian Oancea, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș Timișoara; Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și cu șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul «Victor Babeș», domnul doctor Virgil Musta.


Am încercat să înțeleg cât mai bine situația concretă în care ne aflăm. La nivelul Municipiului Timișoara și a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creșterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timișoara. În momentul de față, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, nu mai există locuri libere. Specialiștii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul județului nostru”, a transmis Zoltan Nemeth.

Acesta cere timișenilor să respecte cât mai strict recomandările specialiștilor, pentru a încerca evitarea unor măsuri și mai stricte. „Trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media: Timișoara nu este singurul oraș unde are loc o testare masivă a populației. Același lucru se întâmplă și în Cluj-Napoca – dar în momentul de față, Timișoara este, din păcate, orașul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări. Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia și Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. În această după-amiază, am primit o mulțime de mesaje cu fotografii din supermarketuri și de la terase unde nu se respectă regulile și nici nu se poartă corect masca. Știu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriți să petreceți acest weekend alături de cei dragi – dar fac apel la fiecare dintre voi să tratați cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm. Trebuie să respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor!”, mai spune mesajul noului prefect de Timiș.

Sursa foto: Facebook / Zoltan Nemeth

3 COMENTARII

  1. acum o luna, spitalele aveau acelasi numar de „cazati”. voi mancati rahat cu lingura mare, nenorocitilor. eu trebuie sa muncesc, voi primiti bani din munca mea, bulangii ce sunteti

  2. 1 ianuarie 2021, în spitalele din județ erau internați 317 pacienți cu COVID-19, 58 dintre aceștia la ATI.

    3 februarie, 344 de timișeni infectați cu Covid-19 erau internați în spitalele din județ, 59 fiind pe secțiile de ATI.

    3 martie, 342 de timișeni infectați cu Covid-19 erau internați în spitalele din județ, 58 fiind pe secțiile de ATI.

    D Fritz, 3 martie: „Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI în tot județul Timiș. În unele cazuri nu mai sunt locuri non ATI”

    5 martie, 391 de timișeni infectați cu Covid-19 erau internați în spitalele din județ, 46 fiind pe secțiile de ATI.

    Zoltan Nemeth, 5 martie: „În momentul de față, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, nu mai există locuri libere.”

  3. Dl Zoltan
    Nu la spital se rezolva problema.
    Dute prin oraș pe terase când este soare sa vezi acolo ingramadeala dute prin piețe sâmbăta și prin supermarketuri sa vezi acolo ingramadeala
    Dute prin birouri în instituții publice sa vezi acolo ingramadeala nu se respecta deloc procentul de 30 % din personal prezent la birou.
    Dar nu poti da nici o sancțiune k sefi îs politit puși și nu va puteti sancționa voi pe voi.
    Este un haos în distanțare sociala.
    Autoritatiile sunt de vina și conducătorii instituțiilor publice.
    Degeaba carantinati orașul și țineți politia și jandramii în trafic k nu asa se rezolva problema.
    Mult succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.