Noul prefect de Timiș despre șansele ca Timișoara să intre în carantină:...

Noul prefect de Timiș despre șansele ca Timișoara să intre în carantină: INSP a recomandat analizarea acestei posibilități

0
DISTRIBUIȚI

Zoltan Nemeth, care a depus astăzi jurământul și a fost învestit în funcția de prefect de Timiș, a menționat că, în noua sa calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situația Urgență, principala sa preocupare, alături de celelalte instituții implicate, va fi gestionarea pandemiei și susținerea măsurilor care au un impact real.

„Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a orașului Timișoara și a altor localități din județ. Ultimul lucru pe care ni-l doream odată cu preluarea acestor poziții a fost să discutăm despre posibilitatea carantinării municipiului Timișoara. În orice caz, o astfel de măsură nu este luată de prefect sau de subprefect, ci este decisă, dacă va fi cazul, de CJSU, comitet care este cumpus din 40 de persoane din diferite instituții.


Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii. Încerc să transmit un mesaj de conștientizare a populației, că putem evita această carantinare, scopul nu este să panicăm populația cu privire la o eventuală astfel de măsură. Noua variantă de SARS-CoV2 din Marea Britanie a schimbat iar regulile jocului. Este mai periculoasă, fiind extrem de contagioasă și mai răspândită în rândul tinerilor. Măsura de carantinare a municipiului Timișoara recomandată de INSP poate fi evitată, dar doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă pentru prevenirea răspândirii virusului. Masca, spălatul pe mâini și distanțarea rămân cele mai simple și eficiente metode de prevenție”, a spus astăzi Zoltan Nemeth.

„Strict pe prevederile legale, DSP-ul face propunerea, INSP-ul o avizează, iar apoi se discută în CJSU, urmând ca acea hotărâre, dacă este luată, să fie trimisă la București pentru aprobare. În cazul de față nu se pune problema că DSP-ul s-au opus sau nu s-a opus acestei măsuri de carantinare. A venit recomandarea de a analiza această posibilitate, raportat la punctajul actual pe noua grilă stabilită pentru cuantumul riscului de răspândire a COVID-19. Din partea INSP a venit doar o recomandare, aceasta urmează să fie analizată și de cei de la DSP, urmând ca ei să facă o propunere în acest sens, sau nu. Mi-aș dori ca această decizie să nu fie una politică, ci să fie una luată pe date concrete și să fie ultima măsură luată”, a mai spus noul prefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.