Obiective turistice din vestul țării, incluse într-un top al celor mai interesante...

Obiective turistice din vestul țării, incluse într-un top al celor mai interesante locuri de vizitat în România

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1556922232">

Un site specializat pe zona de călătorii a realizat un top cu cele mai interesante lucruri despre România. Realizatorul portalului True Nomads a vizitat, timp de două luni, o mulțime de locuri din țara despre care nu auzise nimic, și după ce a colindat-o în lung și-n lat, a trecut în revistă câteva din locurile care merită vizitate.

Acesta a întocmit și un clasament al descoperirilor care l-au impresionat cel mai mult, plasând pe primul loc cele mai cunoscute romane inspirate de România, „Castelul din Carpați” de Jules Verne și „Dracula” de Bram Stoker, pe locul al doilea producția de vin, care situează România este pe locul nouă în lume, iar pe locul al treilea, bancnota românească de zece bani pusă în circulație în 1917, cea mai mică bancnotă din lume printată vreodată, cu dimensiuni de 2,75/3,80 cm. Dintre locurile care l-au impresionat, multe se află în zona de vest a țării.

Premiere timișorene

Turistul străin a aflat că Timișoara este primul oraș european care a introdus tramvaiele trase de cai, în anul 1869, și primul oraș din Europa cu iluminat public electric, în 1889. Tot de Timișoara a descoperit că este legat și numele lui Johnny Weissmüller, supranumit „omul-maimuță”, care s-a născut în satul șvăbesc Freidorf, astăzi un cartier al orașului. Emigrat în SUA, a fost campion olimpic la înot și primul actor care a jucat rolul lui Tarzan, în 1932. Inventatorul Traian Vuia  primul om care a construit și a zburat cu un automobil-avion cu aripi fixe, autopropulsat, pe data de 18 martie 1906, era și el născut în satul Surducu Mic din Timiș.

Frumuseți și bogății de excepție

Călătorul care nu știa nimic despre România a descoperit ghețarul din peștera Scărișoara, aflată în Munții Bihor, al doilea ca mărime în Europa, cu un volum de 75.000 de metri cubi și o vechime de peste 3.500 de ani. El a mai aflat că în Munții Carpați se găsesc cele mai întinse păduri virgine din Europa, care  adăpostesc peste 400 de specii unice de mamifere, inclusiv capra neagră, și 60% din populația de urși bruni care mai trăiesc pe continent. În România, în Munții Apuseni, se află și cele mai mari rezerve de aur din Europa, exploatate încă de pe vremea dacilor. Statuia regelui Decebal, sculptată într-o stâncă la Cazanele Dunării, este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, având 55 de metri înățime.

Enigmaticele descoperiri neolitice

Peștera cu Oase din sud-vestul României, aflată în apropierea orașului Anina, este locul în care s-au descoperit cele mai vechi fosile ale omului modern din Europa, vechimea acestora fiind de peste 37.000 de ani. Cele trei tăblițe de lut de la Tărtăria,  datate în jurul anului 5.000 î.d.Ch., sunt subiect de controverse în rândul arheologilor, unii considerând că simbolurile de pe ele reprezintă cele mai vechi forme de scriere din lume, iar o altă inscripție străveche este cea care a ieșit la iveală pe șantierul autostrăzii Sibiu-Orăștie în 2012, și, potrivit unor cercetători, ar putea dovedi existența scrisului încă din neoliticul timpuriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.