Omul de afaceri Ovidiu Șandor, consul onorific al Belgiei la Timisoara

Omul de afaceri Ovidiu Șandor, consul onorific al Belgiei la Timisoara

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara se deschide primul Consulat Onorific al Republicii Belgia în România.

Noul consul onorific este Ovidiu Şandor, om de afaceri și inițiatorul și susținătorul Fundaţiei Art Encounters, dar și dezvoltator imobiliar pentru City Business Center și ISHO.

„Consulatul onorific de la Timisoara va face parte integrantă din reţeaua belgiană din România şi are scopul de a oferi asistenţă consulară cetăţenilor belgieni şi de a dezvolta relaţii economice şi culturale între cele două ţări. Noul consulat onorific îşi propune, de asemenea, să contribuie activ la consolidarea coeziunii şi cunoaşterii reciproce. Sunt convins că domnul Şandor işi va îndeplini cu fidelitate îndatoririle în beneficiul reciproc al ţărilor noastre şi îl felicit încă o dată pentru numirea sa”, a declarat ambasadorul Belgiei în România, Philippe Benoit.

Consulul onorific al Belgiei la Timişoara, Ovidiu Şandor, îşi doreşte ca noua prezenţă consulară să se axeze îndeosebi pe colaborarea la nivel economic şi cultural.

„Există un număr important de actori economici belgieni prezenţi în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate şi în sectoare cu o importanţă strategică.


Consulatul îşi propune să dezvolte şi colaborarea la nivel artistic, cultural si academic. Timisorenii au manifestat dintotdeauna simpatie faţă de Belgia şi valorile care reprezintă această ţară. Belgia, unul dintre părinţii fondatori ai Uniunii Europene, este considerată model de diversitate şi promovare a valorilor europene”, a declarat Șandor.

Consulul onorific îşi exercită atribuţiile în mod voluntar, în strânsă colaborare cu Ambasada Belgiei la Bucureşti. Consultatul Onorific al Regatului Belgiei în Timişoara va deservi judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Mehedinţi. Consulatul onorific este situat la parterul Casei ISHO, în aceeaşi clădire cu Fundaţia Art Encounters, Bulevardul Take Ionescu nr. 46C. Consulatul poate fi contactat telefonic la numărul 0371 336363 sau prin e-mail la adresa consulbeitimisoara@gmail.com și este deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 17:30.

În Timișoara sunt, în prezent, trei misiuni consulare: Germania, Italia și Serbia, și 15 consulate onorifice: Austria, Bulgaria, Cehia, Franța, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.