„Performance” la Timișoara, de Ziua Mondială a Teatrului

„Performance” la Timișoara, de Ziua Mondială a Teatrului

0
DISTRIBUIȚI

În acest an, Institutul Internațional de Teatru a invitat-o pe actrița Helen Mirren să scrie mesajul de Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită în 27 martie. „Splendida cultură a teatrului va dăinui câtă vreme va exista umanitatea pe pământ. Imboldul creativ al scriitorilor, designerilor, cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor, nu va fi niciodată sufocat, iar în viitorul apropiat va înflori din nou, cu o nouă energie și o nouă înțelegere a lumii pe care o împărtășim cu toții. Abia aștept”, sunt cuvintele cu care actrița britanică a dorit să marcheze această zi.

La Timișoara, compania de teatru independent Arte-Factum propune o lectură a mesajului în cadrul unui performance cu scene din spectacolele sale, care va fi difuzat online în aceeași seară, de la ora 18,00, pe Best of Timişoara | Facebook, versiunea în limba română a mesajului fiind semnată de Simona Donici.

„În urmă cu un an, exact un an, ne pregăteam pentru două lucruri importante: Ziua Mondială a Teatrului și să începem un nou sezon Nocturnalii Arte-Factum indor/outdoor. Pentru un singur lucru nu eram pregătiți: anul care a urmat. Între o zi și alta a Teatrului, am trăit cu toții Anul pandemiei, în care totul s-a oprit, prăbușit, suspendat, schimbat.


În 2020 am sărbătorit online Ziua Teatrului, cu voi, a fost primul nostru performance virtual. Și primul în care am purtat măști antivirus, nu de teatru. Ziua Mondială a Teatrului ne găsește în 2021 tot în carantină, într-un perpetuu scenariu roșu în care, ca în celebrul monolog shakespearean, toți suntm actori”, sunt câteva din gândurile cu care regizorul Kocsárdi Levente întâmpină evenimentul.

Performance-ul, realizat de Arte-Factum în coproducție cu Best of Timișoara, va cuprinde fragmente din spectacolele independente Erendira & bună-sa/remix, Doctor Faustus Theater-music și Dosztoievskij b@r, iar protagoniști vor fi Kocsárdi Levente, Oana Antonovici, Patricia Gavril, Roxana Orz, Marin Lupanciuc, Raoul Horn, Ioana Mărăscu, Sarolta Vass (mezzo, flaut) și Giorgiana Rădulescu (vioară). Scenografia spectacolului îi aparține lui Mihai Donici iar Bujor Popa est director de imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.