Primarul Dominic Fritz: Salut hotărârea de a continua carantina

Primarul Dominic Fritz: Salut hotărârea de a continua carantina

2
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a declarat, duminică seara, că acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare.

Primarul a anunțat că de marți, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vor fi deschise 20 de fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți va prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care vor accelera și mai mult viteza de vaccinare și testare.

„În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.


Dezbinarea pe care o vedem în această pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, a transmis primarul Timișoarei.

„Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există. Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.  Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile”, a mai transmis Dominic Fritz.

 

2 COMENTARII

  1. Dominic Fritz „Salut decizia de prelungire a carantinei. După cum știți, noi germanii avem o tradiție lungă in materie de fascism așa că recomand populației să stea inchiși in lagăr și să nu perturbe planeta. Conducerea vă asigură că în timp vă veți obișnui cu rațiile zilnice și veți realizasinguri ce absurdă e mișcarea haotică balcanică nedisciplinată. A venit timpul să introducem ordine și disciplină”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.