Proiectul pilot cu care se laudă atât Alin Nica cât și Dominic...

Proiectul pilot cu care se laudă atât Alin Nica cât și Dominic Fritz: 50 de medici de familie din Timiș vor vaccina pacienți anti-COVID

2
DISTRIBUIȚI
Dr. Elisabeta Spătaru și dr. Mihai Iacob

În vreme ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a ținut să transmită că i-a cerut, printre altele, ministrul Sănătății, ca medicii de familie să-și poată imuniza pacienții, primarul Dominic Fritz a declarat astăzi că acest lucru se va întâmpla în curând. Mai mult decât atât, Fritz a spus că lucrează de luni de zile la acest proiect.

„Aseară am purtat o discuție cu coordonatorul național al campaniei de vaccinare, domnul Valeriu Gheorghiță, și m-a asigurat de sprijinul lui pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare și pentru alocarea unui număr mai mare de vaccinuri având în vedere criza cu care ne confruntăm la Timișoara și în zona periurbană”, a transmis, marți dimineață, Alin Nica.

La scurt timp, într-o conferință de presă, Dominic Fritz a declarat că dorește accelerarea vitezei de vaccinare și că va colabora cu medicii de familie în acest sens.


De asemenea, mai sunt disponibile opt echipe de vaccinare pentru cei care nu se pot deplasa.

Astfel, 50 de medici din Timișoara și județ s-au înscris în proiectul-pilot de vaccinare. Lista rămâne deschisă. Fiecare va primi de la DSP câte 100 de teste rapide, 100 de doze de vaccin anti-covid și consumabile aferente. Acest lucru înseamnă că încă 5.000 de vaccinuri anti-COVID le vor fi administrate timișenilor.

„Acest proiect-pilot nu a căzut din cer, ci este rezultatul colaborării de luni bune cu medicii de familie. Nu există încă un cadru legal pentru finanțarea medicilor de familie. Momentan, am găsit o soluție hibridă, și cu sprijinul mediului de afaceri. Medicii de familie vor primi 30 de lei per pacient de la Ministerul Sănătății, iar suplimentar, Asociația Medicilor de Familie din Timiș va suporta 40 de lei în plus per pacient. Acești bani sunt obținuți printr-un contract de sponsorizare cu lanțul de magazine Profi, care a donat 100.000 de lei. Speranța este să arătăm după ce reușim noi că medicii de familie au un rol important de jucat în această campanie de vaccinare și atunci modelul va fi preluat și la nivel național”, a spus primarul Dominic Fritz.

Mihai Iacob, vicepreședintele Societății de Medicină de Familie Timiș, a declarat că medicii de familie au fost în linia I în timpul pandemiei. Iacob a mai precizat că în Franța de peste o lună se fac vaccinări în cabinetele medicilor de familie, cu rezultate foarte bune.

Elisabeta Spătaru, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Timiș, a afirmat că și-ar fi dorit ca implicarea să fie de la nivel înalt, de la Guvernul României, unde s-a solicitat finanțarea medicinei de familie.

Fritz a mai precizat că în proiectul-pilot se mai pot înscrie și alți medici de familie. „Vor vaccina în timpul programului sau în afara lui, fiecare își organizează timpul”, a spus dr. Mihai Iacob.

2 COMENTARII

  1. mda, vedem cine doar da din gura si plateste reclame pe retelele sociale. si cine efectiv a luat legatura cu medicii de familie, a facut rost de bani, si actioneaza pentru accelerearea vaccinarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.