Război politic pe tema carantinării Timișoarei – Dominic Fritz, atac la Alin...

Război politic pe tema carantinării Timișoarei – Dominic Fritz, atac la Alin Nica

0
DISTRIBUIȚI

Posibila carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane a dus la declanșarea unui adevărat război politic între PNL și USR. După ce ieri, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, au spus că situația este tot mai gravă și că spitalele sunt la limită, președintele CJ Timiș, Alin Nica, a anunțat, aseară, că se opune carantinării dacă nu sunt prezentate explicații clare.

Dominic Fritz a reacționat, astăzi, cu o nouă postare pe Facebook, susținând că ”toate discuțiile au fost purtate cu maximă seriozitate și responsabilitate.


Cu atât mai mult mă întristează că iar a început jocul politic, ca și cum acum asta ar conta, ce politician sau ce partid iese mai bine din această situație imposibilă. Alin Nica fabulează despre o posibilă ”decizie a primarului Timișoarei de a forța carantina”. El știe foarte bine că votul meu în CJSU cântărește la fel de mult ca și al lui. Nu pot și nu voi forța nimic”.

Primarul Timișoarei susține că ”o astfel de decizie trebuie bazată pe un consens larg și pe asumarea responsabilității pentru urmări, indiferent de decizie. Nu voi cădea în capcana oportunismului de moment care a ținut și ține România pe loc, și o slăbește în momente grele. Cred că există argumente extrem de pertinente și pentru, și împotriva unei carantinări. Este o responsabilitate uriașă pe umerii celor peste 40 de membrii CJSU. Votul meu îl voi da, cu responsabilitate și asumare, după ce voi vedea toate datele și voi asculta toate opiniile”.

Dominic Fritz a susținut că de când a primit raportul INSP care propune carantinarea Timișoarei se întreabă dacă ”există o cale să oprim creșterea masivă a cazurilor Covid fără să luăm măsuri mai restrictive așa cum ne recomandă, urgent, experții? Care este impactul mai mic pentru economia locală? O carantinare scurtă când lucrurile încă sunt controlabile, sau o carantinare lungă, când lucrurile deja au scăpat de sub control? De luni până azi au murit 32 de persoane de Covid în județul Timiș. Am vorbit cu doctorii din spitale, care îmi spun că situația este mai dramatică decât oricând, speriați de ferocitatea cu care acționează noua tulpină a virusului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.