Reșițeanul Dean Bowman a făcut spectacol la concursul „Românii au talent”

Reșițeanul Dean Bowman a făcut spectacol la concursul „Românii au talent”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Nedici Dragoslav

Dean Bowman, artistul american care s-a stabilit de cîțiva ani în Reșița, a avut o prestație cât se poate de apreciată în cadrul concursului „Românii au talent”, reușind să impresioneze juriul acestui show.

Dean Bowman este profesor de gospel, jazz și soul la Reșița și a susținut multe evenimente muzicale în zona noastră în ultimii ani.
Dean își are „punctul zero” în muzica tradițională black spiritual și gospel și a cântat pe mai bine de 30 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului si bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu castigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”.


Dean Bowman a ajuns în țara noastră grație colaborării sale cu Rareș Totu’s Midnight Sun, iar în Reșița a ajuns pentru prima dată în 2016 cu ocazia Festivalului de blues de la Gărâna.

Dean Bowman alături de membrii formației Cristi Iakab & The Road Band

În vara anului 2017 artistul a fost figura centrală a unui inedit workshop de gospel, care a avut loc la Vineri 15 din Timișoara. Evenimentul din Timişoara a reprezentat o „încălzire“ pentru prima ediţie a Festivalului de fusion& gospel – „Visions of Dreams”, care a avut loc în luna august a aceluiași an pe scena din Poiana Lupului/Gărâna, la care au participat artişti din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA şi România.

Artistul american stabilit în țara noastră a lansat câteva piese alături de Cristi Iakab & The Road Band, alături de care a susținut și câteva recitaluri, ca invitat special, la Embargo Festival din Dudeștii Vechi și Custom Festival din Reșița.

„La început nu am vrut să o fac, dar ei au spus că trebuie să o fac și am vrut să reprezint școala noastră aici, deoarece nu este vorba despre o competiție pentru mine, ci despre copii și școală. Vrem să fie o influență pozitivă pentru tineri, asta a fost motivația mea. Am cunoscut și o femeie frumoasă și extraordinară, pe nume Mihaela, din Reșița. Suntem împreună de patru ani și ne vom căsători curând. Deci e foarte plăcut și confortabil pentru mine să fiu aici, să fac muzică și să trăiesc aici”, a declarat cântărețul american în culisele emisiunii „Românii au talent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.