Respirăm împreună: căntăreții de operă sunt alături de bolnavii de Covid 19

Respirăm împreună: căntăreții de operă sunt alături de bolnavii de Covid 19

0
DISTRIBUIȚI

Cântăreții de operă sunt alături de bolnavii de Covid-19, sprijinind recuperarea acestora prin exerciții de reantrenare a respiratiei, specifice tehnicii de cânt Excercițiile de respirație sunt baza tehnicii cântului de operă și fac parte din practica zilnică de întreținere vocală a cântăreților de operă.

Urmând exemplul artiștilor de la English National Opera, RESPIRĂM ÎMPREUNĂ a adunat un grup de soliști și profesori de canto români, care își vor pune la dispoziția celor interesați experiența și cunoștințele tehnice legate de respirație și de controlul anxietății asociate. Proiectul, care se va desfășura exclusiv online, va avea lansarea în 2 aprilie 2021, ora 20, pe platforma Zoom, iar înscriererile se pot face la adresa de mail respiramimpreuna@gmail.com .

Unii dintre mentorii programului au trecut ei inșiși prin experiența Covid-19 și vor împărtăși participanților modul în care au gestionat problema respiratorie și cum și-au redobândit întreaga capacitate pulmonară. Vor fi prezentate activități special concepute pentru a îmbunătați controlul respirației, instrumente pentru auto-controlul respirației și al anxietății, cat si exerciții din practica zilnică a cântăreților. Programul este oferit gratuit și nu necesită experiență sau interes pentru canto. RESPIRĂM ÎMPREUNĂ va cuprinde exemple de exerciții ușoare de respirație, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cântăreți de operă care s-au recuperat complet după Covid-19, întâlniri cu medici, profesori, terapeuti, psihologi etc.

Cu toate că programul este gândit ca un sprijin in recuperarea respiratorie a celor afectați de Covid-19, participarea este deschisă tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

„Este o frumoasă inițiativa, nu doar utilă, ci și binevenită.


Foarte mulți pacienți care au suferit de Covid-19 rămân cu sechele pulmonare și necesită recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare, și este binevenită mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare”, a spus dr. Virgil Musta

Mentorii nu sunt terapeuți, ci cântăreți și profesori de canto români râspăndiți în întreaga Europa: Leontina Văduva – Paris – Lausanne, dr. Ruxandra Donose – Viena, prof. univ. dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, dr. Aura Twarowska si dr. Daniel Zah – Timisoara, drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tatulescu – München, conf. univ. dr. Mariana Colpoș, dr. Veronica Anușca, Silvia Micu, dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – Bucuresti.

Foarte important: Programul nu înlocuiește terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical și nu reprezintă un serviciu medical. Vă rugăm să considerați participarea în acest program ca auxiliară, în timp ce rămâneți în strânsă legătură și sub controlul medicului dumneavoastră, spun inițiatorii acestei acțiuni.

RESPIRĂM ÎMPREUNĂ se desfășoară în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timișoara și Asociatia Dr. Victor Babeș Timișoara, a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie cu același nume. Proiectul se subscrie motto-ului „Împreună vom reuși” lansat de Dr. Virgil Musta și echipa sa în lupta cu Covid-19 și cu consecintele bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.