Revoluționarul Corneliu Vaida atrage atenția: în urma renovării clădirilor din Piața Victoriei,...

Revoluționarul Corneliu Vaida atrage atenția: în urma renovării clădirilor din Piața Victoriei, dispar urmele gloanțelor din 1989

5
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras de către revoluționarul Corneliu N. Vaida, cetățean de onoare al Timișoarei.


Acesta a intervenit aseară în ședința Consiliului Local, care a avut loc online, pentru a atrage atenția că reabilitarea imobilelor istorice din Piața Victoriei acoperă urmele lăsate de gloanțe la Revoluția din Decembrie 1989.

 

„Ca urmare a unei inițiative lăudabile a primăriei și a proprietarilor, unele clădiri din Centru sunt renovate. Însă, constat că, cu ocazia acestor renovări, dispar urmele de gloanțe de pe pereți, urme care sunt mărturii istorice a celor ce s-au întâmplat acum 31 de ani. Cred că s-ar putea găsi o soluție ca acele urme de gloanțe să fie păstrate că să nu se uite ce s-a întâmplat în Decembrie ’89. În Calea Girocului s-au șters, pe frontispiciul Hotelului Timișoara s-au șters. Așa, încet, încet se vor șterge toate urmele din Timișoara si vor rămâne doar poveștile. Unele adevărate, altele nu. M-aș bucura dacă ați găsi o soluție în sensul ăsta”, le-a spus Corneliu N. Vaida consilierilor municipali.

Deocamdată, cetățeanul de onoare al Timișoarei nu a primit asigurări că se va ține cont de doleanța sa.

5 COMENTARII

  1. Eu propun ca domnul Vaida să și le ia acasă dacă îi sunt așa dragi, să i le dea cineva într-o pungă ! Asta-i boală românească, datul din gură aiurea. Dacă era după mintea domnului Vaida, azi nu existau nici Hotelul Continental, nici magazinul Bega pentru care au fost îndepărtate urmele luptei de eliberare a Timișoarei de sub ocupația otomană ! Sau, privind mai departe, pe aceeași logică, nemții nu trebuiau să reconstruiască Berlinul ca să nu dispară urmele luptelor dintre armata roșie și Wehrmacht, sau ce să mai spunem de proștii ăia de japonezi, cum au putut ei să reconstruiască din temelie Hiroshima și Nagasaki, îndepărtînd urmele primelor bombardamente atomice din istorie, să sperăm că vor fi și ultimele, și lista ar putea continua la nesfîrșit. Bine ar fi să-și vadă fiecare de treaba lui chiar dacă e cetățean de onoare !

  2. Revolutie???Asta inca crede ca a facut revolutie???Ceausescu va redeveni incet incet in mintea oamenilor ca un mare patriot si constructor al acestei tari.Lovitira de stat data de interesele straine isi spun acum cuvantul.Tara noastra e sclava strainilor si e vanduta total.Ganditiva ca pe vremea lui ceausescu nu aveati voie sa iesiti din tara si acum in democratie nu mai aveti voie sa iesiti din case.Deci cand a fost mai bine???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.