Ripensia, scuze oficiale pentru un suporter ASU Politehnica. Incidentul a avut loc...

Ripensia, scuze oficiale pentru un suporter ASU Politehnica. Incidentul a avut loc în urmă cu un an şi patru luni

0
DISTRIBUIȚI

Clubul de fotbal Ripensia a publicat ieri seară un comunicat prin care îşi cere oficial scuze unui fan al concitadinei ASU Politehnica. Suporterul în cauză, imobilizat în fotoliu rulant, a acuzat un comportament discriminatoriu al organizatorilor în momentul în care a fost scos în afara terenului la partida dintre cele două timişorene disputată tocmai pe data de 13 noiembrie 2019, pe arena „Electrica”.

A doua zi după acel joc clubul roş-galben a publicat un comunicat în care arăta că decizia de a-l trimite după gard pe fanul oaspeţilor a fost la indicaţia arbitrilor.


Claudiu, suporterul implicat, şi căruia i se reproşase lucruri de care nu era nici fizic capabil, îl are ca însoţitor pe tatăl său iar cei doi au vorbit inclusiv despre comportamentul abuziv al stewarzilor, cât şi al delegatului Ripensiei, Adrian Onica.

La un an şi patru luni de la incident, „Ripi” a prezentat scuze suporterului alb-violet. În comunicatul de aseară se precizează că evacuarea fanului şi a tatălui său „trebuia făcută în condiții care să nu-l afecteze moral și să nu-i inducă sentimentul unei discriminări”

În text se precizează că fanul „a acuzat comportamentul și limbajul agenților firmei de pază care au executat dispoziția arbitrilor, considerând că aceștia l-au discriminat din cauza dizabilității sale”. „Regretăm mult acest incident (chiar dacă el nu a fost generat de angajații noștri) și îi prezentăm domnului Socodol Claudiu-Florin scuzele noastre, asigurându-l că nu a existat nicio intenție de a-l discrimina din cauza dizabilității sale. Dimpotrivă, am dorit să-i asigurăm condiții cât mai bune de vizionare a meciului, respectându-i drepturile, încercând să surmontăm faptul că stadionul ”Electrica”, la fel ca întreaga infrastructură fotbalistică timișoreană, nu asigură facilitățile speciale de care au dreptul să se bucure persoanele cu dizabilități. Îl considerăm pe domnul Socodol Claudiu-Florin un invitat special permanent și îl așteptăm cu plăcere la jocurile Ripensiei, indiferent de echipa pe care o susține, apreciind că o astfel de atitudine este în spiritul fair-play-ului care trebuie să domine disputele sportive”, se mai arată în comunicatul Ripensiei, care poate fi citit integral AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.