Ripensia Timişoara vrea să mai împiedice o pretendentă la play-off. Cosmin Petruescu:...

Ripensia Timişoara vrea să mai împiedice o pretendentă la play-off. Cosmin Petruescu: „Dunărea rămâne favorită”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara are parte de o deplasare foarte dificilă. Pentru a treia oară la rând în acest an, roş-galbenii evoluează cu o formaţie care ţinteşte clasarea în Top 6 al Ligii 2. De această dată e vorba de un meci pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi. Până acum în 2021 elevii lui Cosmin Petruescu au obţinut două remize: în deplasare cu Rapid şi acasă cu Csikszereda.

„Suntem convinşi că ne va aştepta o partidă dificilă, împotriva unei echipe foarte experimentate. Atât în ceea ce priveşte lotul de jucători, cât şi banca tehnică. O echipă cu un lot echilibrat valoric. O echipă foarte greu de citit. Atât din punct de vedere al alcătuirii primului 11, cât şi din punct de vedere al sistemului de joc. În ultimele partide au alternat formulele de start, cât sistemele de joc. De aceea în această săptămână am încercat să ne concentrăm mai mult la ceea ce avem noi de făcut pe faza ofensivă şi doar câteva repere şi informaţii generale le-am dat jucătorilor despre adversar. Am urmărit şi jocul din Cupa României, o partidă în urma căreia Dunărea a fost eliminată, dar, cred eu, că în prima repriză doar neşansa a făcut ca diferenţa de pe tabelă să nu fie în favoarea celor de la Dunărea Călăraşi.


Mi-a plăcut echipa, organizarea jocului, ştim ce avem de făcut pentru a putea să contracarăm punctele lor forte. Sperăm să şi reuşim acest lucru în partida de duminică”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul ripensiştilor.

Dunărea a fost eliminată ieri, din sferturile Cupei României, de Dinamo, scor 1-3, dar „Conferenţiarul” a subliniat că profesorul Crisian Pustai nu a folosit neapărat titularii în acest meci. „Am fi ipocriţi să spunem că nu e un avantaj acest lucru (n.r. faptul că Dunărea joacă meciul cu „Ripi” la doar trei zile distanţă), dar, în acelaşi timp, trebuie să fim realişti. Şi, dacă ne uităm în formula de start a Dunării în partida cu Dinamo, s-au regăsit doar trei titulari din ultima partidă de campionat, şi aceea nu au jucat tot meciul, au fost înlocuiţi pe parcursul reprizei secunde, ceea ce, pentru mine e destul de clar că Dunărea pune foarte mult accent pe accederea în play-off, o competiţie de lungă durată. Şi, chiar dacă au un lot cu jucători de valori apropiate valoric, în meciul de Cupă au ales să joace cu jucătorii care au fost mai proaspeţi, nu neapărat cu cei mai slab cotaţi. Cred că au implementat un sistem al rotaţiei. Dacă vor evolua cu acelaşi 11 cu care au început partida cu Dinamo, atunci putem spune că e un avantaj pentru noi. În caz contrar, consider că Dunărea rămâne favorită, indiferent de formula de start pe care o va alinia, trebuie să rămânem realişti şi conştienţi de lucrul acesta”, a conchis Petruescu.

„Putem spune că avem un moral bun, pentru că în precedentele două partide din acest an, 2021, am întâlnit alte două echipe cu şanse şi pretenţii la play-off, şi am jucat de la egal la egal cu echipele respectivele. Este unul din atuurile noastre şi denotă o notă de optimism în rândurile echipei noastre”, a mai spus „principalul” Ripensiei.

Partida Dunărea Călăraşi – Ripensia Timişoara se dispută duminică, de la ora 11.00 (televizat), în etapa a XVIII-a a Ligii 2. Formaţia gazdă ocupă locul 4, cu 27 de puncte. Roş-galbenii sunt pe 15, cu 17 puncte, ambele au 15 meciuri contabilzate în acest sezon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.