Ripensia caută la Slatina prima victorie din 2021. Cosmin Petruescu: „De data...

Ripensia caută la Slatina prima victorie din 2021. Cosmin Petruescu: „De data aceasta întâlnim o echipă care este apropiată nouă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)

Ripensia a ieşit cu trei puncte din patru meciuri grele, cu echipe care luptă pentru Top 6, dar încă aşteaptă primul succes după reluarea campionatului Ligii 2 în 2021. Acest prim succes poate sosi mâine, pe terenul nou promovatei CSM Slatina, grupare aflată puțin în spatele roș-galbenilor în clasament.

„Ripi” va lupta în play out în partea a doua a sezonului, dar, până atunci, vrea să mai adune puncte, preferabil prin victorii. Antrenorul principal Cosmin Petruescu a subliniat că acum echipa sa întâlneşte o echipă abordabilă, pe măsura elevilor săi după duelurile cu Viitorul Pandurii sau Călăraşi, grupări care trag clar pentru play-off.

„E o partidă importantă, atât pentru noi, cât şi pentru echipa gazdă. Dacă ne raportăm la configuraţia actuală a clasamentului, în care în trei puncte sunt şase echipe, e clar că ambele echipe îşi vor dori să obţină maximum din partida de mâine.


Ştim ce ne aşteaptă acolo, din toate punctele de vedere, Slatina are în componenţă o serie de jucători cu experienţă pentru acest nivel, jucători care au evoluat destule meciuri sub presiunea rezultatelor, dar şi noi avem atuurile noastre. Cred foarte mult în entuziasmul şi dorinţa de victorie a băieţilor noştri. Am avut o serie de jocuri cu echipe care s-au luptat sau se luptă pentru accederea în play-off. De data aceasta întâlnim o echipă care este apropiată nouă din punct de vedere valoric şi al clasamentului şi mergem cu încredere, cu optimism. Încercăm să scoatem punct sau puncte. Atât în partida de mâine, cât şi în cea de săptămâna viitoare”, a declarat Cosmin Petruescu.

Bănăţenii au tot lotul valid pentru următorul meci, ivorianul Stephan Coulibaly fiind aşteptat să revină după ce a stat în jocul anterior, fiind suspendat. „Mă bucur că am trecut cu bine peste o nouă testare covid, din acest punct de vedere suntem ok, nu avem probleme cu jucătorii suspendaţi sau accidentanţi. Nu-mi rămâne decât să sper că voi fi inspirat în alcătuirea primului 11 pentru partida de mâine”, a conchis „Conferenţiarul”.

Partida CSM Slatina – Ripensia Timişoara se dispută mâine, de la ora 11.00, în etapa a 21-a a Ligii 2. Oltenii ocupă locul 18, cu 15 puncte, o poziţie sub roş-galbeni, care au adunat 18 puncte, tot din 17 partide contabilizate. Precedentul succes în meciurile oficiale pentru roş-galbeni a fost tocmai pe 14 decembrie, în victoria de pe teren propriu cu Farul (1-0).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.