Ripensia a încheiat sezonul regular cu o remiză albă cu Recea. Roş-galbenii...

Ripensia a încheiat sezonul regular cu o remiză albă cu Recea. Roş-galbenii se vor reîntâlni cu maramureşenii în play out

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)

Ripensia Timişoara a făcut egal cu Comuna Recea, într-un duel între echipe care ştiau deja că vor evolua în play out în partea a doua a stagiunii. Antrenorul Cosmin Petruescu s-a confruntat şi cu mici probleme de lot înaintea fluierului de start. S-a încheiat 0-0 deşi gazdele au fost mai aproape de gol. Cele două se vor reîntâlni într-o grupă destul de dificilă pentru evitarea retrogradării.

Înainte de joc, Ion Vasluian, anunţat titular, s-a accidentat, iar „Conferenţiarul” a fost nevoit să facă două schimbări pentru a îndeplini criteriul juniorilor în teren. Astfel că Fridrich i-a lăsat locul în primul 11 lui Gladun, în timp ce Popovici a intrat în locul lui Vasluian.

Prima repriză a fost şi ea una săracă în ocazii, până spre finalul ei. Culmea, ex-ripensistul Burdeţ a fost aproape de gol pentru oaspeţi. Cu 17 minute înainte de final, Tudorache a semnat o ocazie foarte mare pentru gazde, dar a tras în Răilean.

Acest egal înseamnă că diferenţa dintre cele două rămâne de un punct – Ripensia a acumulat 22, în timp ce Recea 23. Deşi cele două sunt vecine de clasament, ele se vor vedea din nou pe teren. Mâine, după 11 se va afla când şi unde.


În urma rezultatelor de azi s-a conturat o grupă de play out destul de dificilă pentru roş-galbeni, cu: Farul, Metaloglobus, „U” Cluj, adversara de azi – Recea, Slatina şi Pandurii.

Ripensia: Șt. Dobre – A. Macrițchi, Rogac, Lalic (80, Fridrich), Gladun – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Al. Popovici (46, Tudorache), M. Ene (88, Neagu), Piftor (60, V. Macriţchi) – Sokovic (88, Pădurariu). Antrenor: Cosmin Petruescu

Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov – Mărieş (63, Brata), Fica, Văsălie (80, Bura) – M. Coman (89, Batin). Antrenor: Florin Fabian

„A fost un meci între două echipe care şi-au dorit în primul rând să nu piardă. Era important pentru ambele echipe să rămână în cărţi, cum se spune. În cazul unui succes al uneia, păstra o distanţă faţă de cealaltă. Nu ştiu dacă e un rezultat echitabil, un joc închis, modest practicat de echipa noastră. Dar consider că am avut două ocazii mari pe final de partidă, prin care cu puţin noroc puteam să obţinem toate cele trei puncte. Recea nu întâmplător are numărul de goluri marcate, cel mai bun atac din Liga 2 până la disputatea acestui joc, nu le-am dat ocazii în acest joc… Şi-a pus puţin amprenta dorinţa de victorie, tracul, dar sunt tineri şi trebuie să treacă peste… Ne aşteaptă meciuri dificile în continuare”, a spus Cosmin Petruescu la final.

„Sunt mai multe motive care au stat la baza disputării pe arena Dan Păltinişanu, primul e administrativ, la Electrica se lucrează la duşuri, la instalaţiile sanitare, nu ştiam dacă va fi apă caldă – ăsta e un motiv, terenul e al doilea motiv… dar şi alte date… Trebuie să recunoaştem că ne-am descurcat mult mai bine ca echipă, ca joc, când am avut terenuri mari la dispoziţie…”, a precizat „principalul” Ripensiei despre faptul că echipa sa a disputat acest meci pe „Marele oval”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.