Ripensia şi Viitorul Pandurii, „două echipe preocupate de posesie”, se înfruntă pe...

Ripensia şi Viitorul Pandurii, „două echipe preocupate de posesie”, se înfruntă pe gazonul mai puţin primitor al „Electricii”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Ripensia Timişoara are parte mâine de un meci greu pe teren propriu, în compania celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, una dintre numeroasele pretendente la un loc în play-off-ul Ligii 2. Cosmin Petruescu, tehnicianul roş-galbenilor, se aşteaptă la un meci deschis oricărui rezultat pe arena „Electrica”, al cărui teren continuă să fie printre cele mai rele din eşalonul secund.

„Ripi” a început pozitiv anul 2021, cu trei remize împotriva unor grupări care ţintesc Top 6. În aceeaşi postură se află şi adversarul de mâine al timişorenilor din Fabric. „Principalul” roş-galbenilor a lăudat echipa pregătită de Flavius Stoican, caracterizat ca fiind, la fel ca al formaţiei sale, axat pe posesie. În acest caz impedimentul principal pentru formaţiile care se înfruntă la Gara Mică e suprafaţa de joc. „Electrica” nu e cel mai prost teren din B, căci locul 1 e acontat la distanţă mare de restul de „tăpşanul” de la Recea, dar gazonul bănăţenilor pare în continuare o problemă, asta deşi cealaltă „chiriaşă” – ACS Poli va debuta abia mâine şi în deplasare în C.

„Toate au fost dificile până în prezent. Mâine cred eu că este un joc deschis oricărui rezultat. Se întâlnesc două echipe preocupate de joc, preocupate de posesie. Dacă vreţi să facem o paralelă între Viitorul Tg.


Jiu şi Viitorul Constanţa, pe lângă nume, au în comun preocuparea pentru posesie. Îl cunosc foarte bine pe Flavius, e un antrenor cu experienţă, a antrenat o perioadă bună şi la nivelul Ligii I şi sunt convins că vor încerca să facă tot posibilul pentru a-şi adjudeca toate cele trei puncte, la fel cum probabil vom proceda şi noi. Ştim valoarea adversarului, ştim calităţile lor. Punctele lor forte, o echipă care a avut rezultate bune în deplasare. Nu e uşor să câştigi pe terenul celor de la Recea, acolo unde nu a mai câştigat decât Petrolul şi celelalte echipe cu pretenţii la promovare, mă refer la Rapid, Univ. Craiova, Politehnica Timişoara, U Cluj, nu au reuşit să plece cu puncte de la Recea. De asemenea au câştigat la Mioveni, din nou de pe un teren de pe care se pleacă cu greu cu puncte. Egal la Turris, o echipă bună de deplasare. Dar avem şi noi atuurile noastre, suntem o echipă redutabilă în jocurile de pe teren propriu şi ne dorim să confirmăm jocul bun din 2021 printr-o victorie în jocul de mâine. Viitorul, chiar dacă a avut un început de an 2021 puţin mai ezitant din punct de vedere al rezultatelor. Ca joc, în toate partidele disputate până acum, au avut un joc consistent, chiar dacă au pierdut acasă cu U Cluj şi la Farul, ulterior au reuşit două victorii consecutive, în Cupă la Cluj (3-1) şi acasă cu Reşiţa (2-1)”, a declarat Cosmin Petruescu.

Altfel, lotul ripensiştilor e afectat de câteva mici probleme medicale, care par rezolvabile până la ora meciului. În schimb, ivoranul Stephan Coulibaly e suspendat pentru acest meci. „Ripi” a avut doi reprezentanţi la lotul U19 miercuri, Cosmin Gladun şi Ionuţ Vasluian evoluând în partea secundă a amicalului România – Serbia (0-0), disputat la Arad. Cei doi vor fi însă în lot pentru meciul cu gorjenii. „Cu siguranţă sunt în lot, sunt doi jucători importanţi pentru noi… Mă bucur că au fost convocaţi, am văzut repriza a doua, au avut evoluţii bune spun eu. Confirmare a proiectului şi a muncii care se depune la Ripensia. Această convocare a lor nu poate decât să ne bucure şi să ne motiveze, atât pe noi cei din staff, cât şi pe jucătorii tineri, pentru perioada următoare”, a conchis „Conferenţiarul”.

Partida Ripensia Timişoara – Viitorul Pandurii Tg. Jiu se dispută mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Electrica”, în etapa a 19-a a Ligii 2. Roş-galbenii ocupă locul 16, cu 18 puncte din 16 meciuri, în timp ce oaspeţii de mâine sunt pe 7, cu 28 de puncte din tot atâtea partide (16).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.