Rock de Buziaș: Aniversare pentru Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil

Rock de Buziaș: Aniversare pentru Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil

0
DISTRIBUIȚI

Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil, împlinește astăzi 65 de ani ocazie cu care îi urăm un sincer „La mulți ani!”. Născut la Timișoara, muzicianul trăiește în Buziaș, orașul bănățean care în trecut a avut o bogată scenă muzicală.

Pasiunea sa pentru muzică s-a născut încă din copilărie cu ajutorul pianului, mai apoi venind și dragostea pentru chitară, iar prima trupă în care a activat a purtat numele de Priam.

„Pe vremea aceea, existau nu mai puţin de trei trupe în Buziaş. Am avut norocul să-l avem pe Valentin Stoian profesor, dacă nu era el, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Am început să cânt cu mezina trupelor din Buziaş, Priam, şi mai apoi am intrat în trupa Timizii, în toamna anului 1971. Pe vremea aceea în Buziaş se cânta la serbări şcolare. O altă rampă de lansare erau reuniunile dansante de la sfârşit de săptămână. Dacă cineva făcea o trăznaie sau era eliminat pentru vreo boacănă de la şcoală, pedeapsa era că nu se mai ţinea reuniunea dansantă“, spune artistul.

Formația Rockabil

După apariţia sa în cadrul formaţiei Şah Mat, Valentin Ivănescu a cântat şi în formaţia Linia 27 (trupă care şi-a luat numele de la autobuzul care făcea legătura între Bastion şi Facultatea de Agronomie în acele vremuri din Timișoara) unde a fost prezent şi Raul Dudnic.


După Revoluţie, chitaristul a petrecut câţiva ani departe de ţară, în Canada, dar nu şi-a uitat pasiunea muzicală.

Odată cu reîntoarcerea în România a reintrat în „horă“ și după cîteva colaborări cu diverşi artişti, a fost cooptat în Rockabil, trupa formată de Marian Draghia în anul 2007, care încă de la debut a avut parte de  un feedback deosebit în rândul pasionaților de rock. Albumul de debut al trupei poartă numele de „Începuturi“ și cuprinde compoziții înregistrare în perioada 2007-2010.

La sfârșitul anului 2019, Rockabil a lansat materialul discografic „Un cântec promis“, care a avut prezentarea oficială  în cadrul emisiunii Muzicorama realizată de Bogdan Puriș la Radio Timișoara. Dincolo de pasiunea sa pentru muzică, Valentin Ivănescu este un pasionat al căilor ferate și a lansat de-a lungul anilor mai multe cărți dedicate acestei pasiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.