Eseurile „Stejarilor” cu Spania au fost marcate de jucători de la Timişoara....

Eseurile „Stejarilor” cu Spania au fost marcate de jucători de la Timişoara. Victorie importantă în Rugby Europe Championship

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frr.ro

România a obţinut o victorie importantă în Europe Rugby Championship în faţa Spaniei. „Stejarii” s-au impus cu 22-16 la Bucureşti iar cele două eseuri ale echipei naţionale au fost marcate de Eugen Căpăţînă şi Ionel Melinte, componenţii lui SCM Timişoara.

Trei timişoreni au fost titulari în jocul cu spaniolii: Căpăţînă, Neculau şi Melinte, în timp ce un al patrulea, Rupanu, a fost rezervă în jocul desfăşurat pe terenul de rugby din Ghencea.

La fel ca în alte jocuri, începutul nu a fost foarte bun pentru „Stejari”, care s-au văzut conduşi din lovitura de pedeapsă a lui Ordas. După o ratare, Vlaicu a restabilit egalitatea în minutul 23 dintr-un procedeu similar. Jucătorul iberic a recidivat şi a făcut 6-3 pentru oaspeţi, dar acelaşi Vlaicu a stabilit şi scorul pauzei, 6-6 după o nouă „penalitate”.

La reluare a reuşit primul eseu al partidei iar Ordas a transformat pentru 6-13.


Vlaicu a redus apoi din diferenţă, pentru ca, spaniolii să rămână temporar cu om în minus după galbenul văzut de Manu Mora, fază urmată de o nouă reuşit marca Vlaicu, pentru 12-13! Finalul a aparţinut României, care a beneficiat de om în plus pentru restul partidei, căci Quercy a fost eliminat cu cartonaş roşu. Eugen Căpăţînă a înscris primul eseu al „Stejarilor” în meci iar transformarea lui Vlaicu, din unghi, a însemnat avantaj de patru puncte pentru naţionala noastră (17-13). A venit rândul lui Ordas să scadă din diferenţă însă spaniolii suferiseră încă două noi eliminări temporare, Rouet şi Malie văzând „galbene” de asemenea. Apoi Ionel Melinte, alt „leu” de la SCM Timişoara, a înclinat decisiv balanţa cu eseul din minutul 74. Vlaicu nu a reuşit transformarea şi de această dată, astfel că tabela a rămas la 22-16 pentru România. Oaspeţii au forţat pe final în van, fiind blocaţi la câţiva metri de terenul de ţintă pentru restul întâlnirii.

România are două victorii din trei meciuri şi e pe 2, după Georgia, care a înregistrat succese pe linie. Peste o săptămână la Tibilisi e duelul direct cu gruzinii.

România: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 3. Alexandru Țăruș (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (RC Massy), 6. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 7. Vlad Neculau (SCM Timișoara), 8. Andre Gorin (Bourgoin) (C), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara)

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Constantin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), 18. Alexandru Gordaș (Stade Nicois), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.