Salvamontiștii, solicitați pentru zeci de misiuni în ultimele 24 de ore, inclusiv...

Salvamontiștii, solicitați pentru zeci de misiuni în ultimele 24 de ore, inclusiv în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Salvamontiștii din România au un final de săptămâna dificil. Sâmbătă, ei au avut 56 de misiuni de salvare în diferite zone ale țării.

Sâmbătă, a fost o zi dificilă pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la un număr mare de evenimente montane.

În doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 56 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipajelor de salvatori.


Conform statisticii cele mai multe solicitări au fost în județul Brașov. Ocupați au fost și salvamontiștii din Sinaia și Azuga care au avut între cinci și opt misiuni.

Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat apeluri pentru salvatorii din Sibiu, Caraș Severin-Formația Muntele Mic, Harghita, Gorj și Mureș. Misiuni de salvare au mai avut cei de la Salvamont Maramureș și Suceava.

De asemenea, sâmbătă s-au mai primit 18 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.