Sanda Greblă, fostă şefă de cabinet a primarului Robu, proprietară pe un...

Sanda Greblă, fostă şefă de cabinet a primarului Robu, proprietară pe un spaţiu ultracentral la un preț extrem de avantajos, în clădirea unde lucrau ilegal angajați ai Colterm

6
DISTRIBUIȚI

Sanda Greblă, a devenit, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, proprietara unui spaţiu comercial de 79 de metri pătraţi în Piaţa Victoriei, zona zero a Timişoarei, a transmis adevarul.ro. În declarația de avere disponibilă pe site-ul primăriei se poate constata apariția spațiului comercial odată cu dispariția unei datorii de 200.000 de lei pe care firma SC Guru Josh Project SRL o avea către fosta consilieră a lui Nicolae Robu.

Angajată în Primăria Timişoara imediat după câştigarea alegerilor din 2012 de către Nicolae Robu, pe postul de consilier personal al primarului, Sanda Greblă a evoluat până la funcţia de şef de serviciu în Primăria Timişoara. Dacă în 2013, la scurt timp după ce s-a angajat în Primăria Timişoara, declaraţia sa de avere era goală, raportând zero proprietăţi, nicio maşină, niciun cont bancar, niciun credit şi un venit lunar de 3.568 de lei (salariu + indemnizaţie de membru în Consiliul de Administraţie al Retim), Sanda Greblă a ajuns în 2020 la venituri de 10.000 de lei lunar (salariu de şef de serviciu + indemnizaţie de membru în Consiliul de Administraţie al Retim), notează adevarul.ro.


Între timp, Sanda Greblă şi-a cumpărat două maşini, un Ford Fiesta din 2007 şi un VW Beetle din 2003. De asemenea, în 2018, a accesat un credit de 110.000 de lei. La această sumă a mai adăugat 90.000 de lei şi a împrumutat, cu 200.000 de lei, firma SC Guru Josh Project SRL, fondată de fostul său prieten Bogdan Patiţoiu şi preluată între timp de tatăl acestuia, Nicolae Patiţoiu.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Sanda Greblă a devenit în anul 2020 proprietara unui spaţiu comercial de 79 de metri pătraţi din Piaţa Victoriei. Potrivit declaraţiei completate de Sanda Greblă, spaţiul comercial a fost preluat prin dare în plată. Având în vedere că din declaraţia de avere a Sandei Greblă a dispărut împrumutul de 200.000 de lei acordat firmei Guru Josh Project, înseamnă că spaţiul de 79 de metri pătraţi din Piaţa Victoriei a fost preluat în schimbul împrumutului.

Sursele „Adevărul” spun că spaţiul intrat în proprietatea Sandei Greblă se află în Piaţa Victoriei numărul 3, fiind vorba de un SAD (spaţiu cu altă destinaţie) care ar fi fost preluat de Sanda Greblă de la firma Guru Josh Project, în schimbul unui împrumut de 300.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mare decât împrumutul declarat de Sanda Greblă în declaraţia de avere. Mai exact, din declaraţiile de avere depuse de Sanda Greblă reiese că aceasta a devenit proprietara spaţiului comercial de 79 mp din Piaţa Victoriei în schimbul sumei de aproximativ 42.000 de euro, în timp ce sursele „Adevărul” susţin că apartamentul a fost dat în plată în schimbul unei sume de aproximativ 62.000 de euro.

Sanda Greblă a evitat întrebările jurnaliștilor „Adevărul” pe acest subiect.

Spațiul cu pricina este unul care a mai fost în atenția publică după ce PRESSALERT.ro a descoperit că muncitori de la societatea de termoficare a Primăriei Timișoara, Colterm SA, au fost surprinși lucrând în clădire fără a exista vreun contract. La acea vreme, firma lui Bogdan Patiţoiu se pregătea să deschidă un bar în acel spațiu, iar odată cu spațiul pentru local a fost achiziționat și spațiul de 79 de metri pătrați aflat la ultimul etaj, care a ajuns acum în proprietatea Sandei Greblă.

6 COMENTARII

  1. Cordonatorîi acestor lucrări particulare sunt: Faur Adrian, Mircea Pârjol, Radu Lazea (mare șef dar angajat zidar) el preluând lucrările și realizandule cu angajații Colterm, ulterior împărțind veniturile cu cei doi menționați mai sus. Și sa nu-l uitam pe Cristi Lăudatu, fratele Ancăi Lăudatu și cumnatul lui Faur, ei având la discreție bani, scule, materiale și mașini. Verificați-le puțin veniturile.

  2. deci….cum sa va zic….primaria e o afacere…a lu grebla…a lu naslau…a lu cojocari…a lu robulache…a lu vasile…a lu toti.
    ,,,nu mai faceti gat si comentarii…ca tot degeaba.
    colterm…si piete…saci fara fund pt toti neavenitii si lipitorile…de ocazie.
    ….pilele …lu unii…contractele lu altii…
    IMPORTANT e ca FRAIERII PLATESTE!!!

  3. O altă pnl ista bișnițara de fonduri publice .
    O intrat în primăria TM consiliera lui robu cu pantalonii rupti in … Si dupa 4 ani ce avere a adunat .
    Cum justifică aceste sume . Oare nimeni nu se sesizează?
    Bine ca procurorii au rezultate cu fetițele, cu drogatii cu traficanții etc in schimb cu jaful din banul public nu prea se baga .

    • Tot MARASMUL Românesc pleacă de la corupția generalizată, PERMISA de JUSTIȚIE, în speță PROCURORI! România a rămas tara lichelelor și hoției. Că hoți sunt peste tot în lume, insa sunt scosi imediat din circuit de justitie. La noi insa, sunt toți într-o mare horă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.