„Leii” au jucat acasă după un an de zile. SCM Timişoara a...

„Leii” au jucat acasă după un an de zile. SCM Timişoara a învins Galaţiul în sala „Constantin Jude” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

SCM Timişoara organizează în premieră, chiar dacă oraşul e în carantină, unul dintre turneele Ligii Naţionale de Baschet. „Leii din Banat” s-au impus azi fără probleme în faţa celor de la CSM Galaţi, scor 74-57. A fost primul meci oficial acasă pentru alb-violeţi după un an de zile în care din cauza pandemiei a trebuit să joace departe de „Olimpia”.

La îndemnul clubului, suporterii „leilor” au trimis fotografii cu ei pentru a fi lipite pe scaune şi astfel jucătorii să le simtă căldura în condiţiile în care accesul lor rămâne interzis în arene. Câteva sute de poze au apărut în diverse părţi ale tribunei, în partea de jos mai ales, acolo unde stăteau fanii mai „hardcore”.

Aşteptarea a fost lungă pentru timişoreni, care jucaseră în campionat acasă precedentul meci tocmai pe 8 martie 2020 (61-71 cu Sibiu). Pe parchet elevii lui Dragan Petricevic nu au avut mari probleme în ceea ce a fost primul lor meci din returul LNB-ului în varianta „de criză” Covid. Iar prin retragerea Oradiei de la acest turneu, după ce un membru al echipei a fost depistat pozitiv cu virusul, bănăţenii sunt favoriţi să câştige şi mâine, cu echipa din Târgu Jiu.

Pentru conformitate să spunem că prima parte a întâlnirii a fost mai strânsă. 18-15 a fost scorul primului sfert, în favoarea gazdelor, trecute însă pe tabelă ca formaţie oaspete azi. Sfertul 2 a fost acontat cu 21-13. În al treilea timişorenii au marcat tot 21 de puncte, moldovenii doar 15, astfel că ecartul a crescut simţitor. „Leii” au avut şi +21 pe tabelă. Iar în ciuda tresăririi de orgoliu a CSM-ului, Dragoste, cu o triţă în sfertul 4, precum şi colegii săi, au păstrat mereu un avantaj confortabil până la final.

Nikola Gajic a fost coşgheterul partidei, cu 19 puncte pentru SCM. Ceilalţi realizatori alb-violeţi au fost: Mijajlovic 12 puncte, Brown 11, Lazar 10, Mirkovic 9, Olah 5, Komatina 3, Dragoste 3 şi Banciu 2. James Eads III, cu 18 puncte, a fost principalul marcator al CSM-ului.

„Leii” au acum şapte victorii în 14 jocuri. Mâine, tot de la ora 19.00, SCM Timişoara va înfrunta CSM Târgu Jiu.


Iar gorjenii vor juca marţi în „Olimpia” cu gălăţenii.

UPDATE Reacţii

„Mă bucur că am reluat meciurile din campionat. Am avut recent jocul din Cupa României, ceva totuşi diferit faţă de programul din sezonul regulat. Am început partea secundă a Ligii Naţionale cu o victorie. Toată lumea a jucat bine în această seară, am avut o evoluţie echilibrată în atac. Vrem să continuăm pe aceeaşi linie. Ştim că mâine ne aşteaptă un alt adversar dificil. CSM Târgu Jiu joacă dur, are în componenţă mulţi jucători mari şi o rotaţie destul de bună. Vom încerca să ne recuperăm din punct de vedere fizic şi să ne întoarcem mâine pe parchet pregătiţi pentru o nouă partidă. A fost plăcut să vedem în tribună o parte dintre suporterii noştri loiali”, a spus americanul Sherwood Brown după meci.

„Este primul meci câştigat la turneul pe care îl organizăm. Trebuie să facem o scurtă analiză în această seară, după care ne vom pregăti pentru al doilea meci. A fost un efort colectiv al întregii echipe, îi felicit pe jucători în primul rând pentru modul în care au evoluat în apărare. Am avut şi destul de multă luciditate în atac. Sigur, nu pe toată durata meciului am avut luciditate, meciul a fost unul foarte fizic, cu un mare consum de energie. Mâine dimineaţă vom veni la antrenament şi vom discuta cu privire la ce avem de făcut în meciul următor. Avem câteva sute de fani în tribună, le mulţumim tuturor celor care au răspuns şi au fost lângă noi. Revenirea pe propriul teren în meciuri oficiale ne-a dat multe emoţii. Mă bucur că echipa nu a avut o apăsare emoţională mult mai mare şi că a răspuns bine”, a concluzionat Dragan Petricevic, antrenorul „leilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.