Deşi nu e voie cu public, SCM Timişoara vrea să umple sala...

Deşi nu e voie cu public, SCM Timişoara vrea să umple sala „Constantin Jude” la primele jocuri acasă din 2021

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timişoara – paginal oficială / Facebook

SCM Timişoara a primit, în premieră, dreptul de a organiza două turnee din Liga Naţională („varianta pandemică”) în sala proprie. Deşi accesul spectatorilor e în continuare interzis în arene, „leii” îşi invită fanii să fie reprezentaţi în „Olimpia” peste mai puţin de două săptămâni prin imagini cu ei care vor fi plasate pe scaunele altfel goale.

Clubul alb-violet de baschet a declanşat campania pe pagina de Facebook imediat după ce s-a anunţat vestea că vor fi în sfârşit gazde în această stagiune. Timişorenii au primit avizul de a organiza turneele cu nr. 8 şi 12 din returul LNB. Primul e aşadar programat în perioada 14-17 martie, când pe Bega sunt aşteptaţi şi oaspeţii de la CSM Galați, CSM Târgu Jiu și CSM Oradea.

SCM Timişoara aşteaptă în continuare ca fanii să trimită pozele lor, care vor fi plasate pe scaune, un model de „încurajare” popular în pandemie pe arenele din vestul continentului. „Le mulțumim celor care ne-au trimis până acum imagini, nu sunt deloc puține și ne-am dori să primim în continuare și mesaje de susținere pentru „leii” din Banat.


Vrem să vă simțim spiritul în sală chiar dacă trecem printr-o perioadă în care prezența fizică a fanilor nu este permisă”, se arată în mesajul de azi al clubului.

Au mai întâi Final 8-ul Cupei, la Cluj

Până atunci, pentru SCM Timişoara urmează cel puţin un meci în competiţia K.O. Turneul Final Eight e organizat între 6 şi 9 martie în Polivalenta din Cluj. Sâmbătă, de la ora 21.15 bănăţenii dau piept cu Oradea pentru un loc în semifinale.

FR Baschet a luat pulsul antrenorilor înainte de această nouă înfruntare directă. „…cred că şi jocul nostru cu Timişoara este deschis oricărui rezultat. Echipa din Timişoara este foarte bună, experimentată. Sigur, noi vom încerca să trecem mai departe iar băieţii sunt foarte motivaţi. Va fi interesant de urmărit, însă, cum se vor adapta cele două echipe la prezenţa obligatorie a doi jucători autohtoni pe teren. În alta ordine de idei, din păcate, această pandemie ne-a afectat deja foarte tare vieţile. Sa joci meciuri oficiale de baschet fără spectatori este aproape un nonsens din punctul meu de vedere. Iar meciurile din cadrul turneului final de Cupă păstrează aceeaşi problemă…”, a spus, printre altele, antrenorul Oradiei, Cristian Achim.

”După cum ştiţi, baschetul timişorean a fost şi este o prezenţă constantă în fazele finale ale Cupei României. De această dată, avem un format de Final 8 iar dorinţa noastră este să ajungem cât mai sus. Cred că avem şansele noastre, chiar dacă suntem consideraţi outsideri la acest turneu. Întreaga echipă şi componenţii staff-ului tehnic nu suntem de acord cu această postură înainte de a se disputa primul meci. CSM CSU Oradea este favorită, după mine chiar favorită la câştigarea trofeului, dar să ştiţi că şi noi atât timp cât există sansele teoretice putem emite pretenţii. Vom juca un baschet de calitate şi ne dorim să dam totul pe teren pentru a arăta că suntem o echipă capabilă să învingă în orice meci, nu ca o echipă mică, care a venit la acest turneu fără nicio şansă”, a concluzionat şi antrenorul-manager al SCM-ului – Dragan Petricevic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.