Simion Moşiu despre carantina impusă în Timişoara: „Nu sunt de acord cu...

Simion Moşiu despre carantina impusă în Timişoara: „Nu sunt de acord cu blocarea oraşului (…) Nu mai sunt buni jandarmii noştri, au trebuit să vină olteni, cum au venit şi în ’89 cu bâtele”

4
DISTRIBUIȚI

Simion Moșiu, antreprenor și consilier local PNL, s-a arătat un opozant al „blocării” Timişoarei, după ce oraşul a intrat în stare de carantină. Omul de afaceri a explicat cum sunt afectate firmele locale şi crede că ar fi fost suficient ca regulile în vigoare în perioada pandemiei să fie respectate cu adevărat prin impunerea de sancţiuni acolo unde e cazul.

„Eu am majoritatea oamenilor din comunele din zona Timişoarei. În prima zi (n.r. de carantinare) au întârziat o oră şi 20 (minute), astăzi m-a sunat un şofer, pleca la Lugoj, eu am crezut că a ajuns, era în coloană pe Lugojului, după o oră şi 10 a plecat. În privat există termene şi termenele astea nu pot fi respectate dacă nu te încadrezi într-un anumit timp. Noi nu putem beneficia de: ştiţi, e carantină şi m-au oprit jandarmii. Apropo, aţi văzut că nu mai sunt buni jandarmii noştri, au trebuit să vină… olteni, cum au venit şi în ’89 cu bâtele… Organul de represiune e acelaşi… Nu este un gest fairplay”, a spus Simion Moşiu la PRESSALERT LIVE.

„Problema e că domnul Arafat a carantinat Timişoara crezând că are 300.000 de locuitori, are 400.000. E un centru universitar, nu ştiu dacă domnul Arafat ştie… la gradele lui ar trebui să ştie.


Important e că are cu 100.000 de locuitori mai mult… La Timişoara se vaccinează toţi, vin şi din Caraş, eu sunt din Caraş, cifrele nu sunt concludente. Nu este corect. De ce a fost Timişul şi Timişoara pe cod roşu o lună? De ce nu am primit cele mai multe vaccinuri? (…) Cum să fiu de acord? Acum timişorenii sunt vinovaţi că vine cineva de la Bucureşti şi spune, Arafat nu e guvernul meu! Oamenii de afaceri au de suferit toţi, nu numai noi în construcţii. Gândiţi-vă în HoReCa pe orizontală, nu se mai vinde mâncare, apă minerală, combustibil…”, a mai spus Moşiu.

„E binevenită, dar de ce să nu respectăm nişte reguli înainte de a bloca un oraş ca Timişoara? Ştiţi că Timişul şi Timişoara e al 2-lea sau al 3-lea contribuitor la bugetul acestei ţări… Păi? …Aceste măsuri sunt luate de acele persoane care nu au legătură cu antreprenorii. Mai puţin opt, liberalii, e firesc să ţină cu micii întreprinzători. Hai să respectăm regulile: m-ai prins la terasă sub 2 metri, m-ai amendat! Există săli de 900 persoane în oraş, de ce nu pot 100 să facă o şedinţă unde sunt 100, adică la mall putem sta înghesuiţi, când plătim taxe şi impozite la Fisc, pensionarii stau la un metru cu mască şi au îngheţat. Dar, nu avem voie pe stadion! Păi pe stadion poţi să stai la două-trei scaune unul de altul. Copiii – noi suntem pe primele 2-3 locuri la copii obezi în Europa. De ce sunt şcolile închise, pentru că aşa ne recomandă, toţi şi în Europa ne recomandă! Chiar şi dl. Arafat, ne-a recomandat! Dar chestia de slugărnicie faţă de Bucureşti e greu de inţeles pentru oamenii de afaceri, care nu au avut un an simplu şi uşor. Nu sunt de acord cu blocarea oraşului, cu măsurile sunt perfect de acord – cu distanţarea, cu controlul, cu măşti…”, a concluzionat antreprenorul liberal.

4 COMENTARII

  1. Dreptul la replica:
    Stimate dl. Mosiu, am citit cu atentie cele spuse de dvs. si permiteti-mi sa zic asa: chiar daca partial sunt de acord (ba punctual chiar cu aproape tot ce ati spus), per ansamblu cred ca puneti in mod gresit problema! Adica redirectionati vina, cu abilitatea unui… politician!

    In primul rand cu carantinarea – cred ca 300.000 de locuitori vs. 400.000 conteaza mai putin, daca locuri la ATI nu mai sunt. E doar o masa mai mare de oameni vulnerabili. Acest argument dl. Fritz l-a explicat foarte frumos, in termeni simpli, deci nu aveti nici o scuza sa nu-l fi inteles.

    Legat de mecanismele de impunere a restrictiilor inainte de carantinare sunt total de acord, nu s-au aplicat si aici e marea buba! Sunt convins ca lejeritatea aceea si deschiderea scolilor pot concura cu succes la cauza cresterii numarului de cazuri. Dar haideti sa ne uitam cine exact are rolul represiv (ba as zice si rol directiv, adica mai simplu spus sa vina „nenea” politist daca te vede fara masca, dar in loc sa-ti dea amenda si sa-si fi facut planul pe ziua respectiva, sa iti atraga atentia, sa te indrume, iar amenda sa o dea in cazurile incorigibile): ce spun ordonantele legate de starea de alerta? Cine trebuie sa organizeze supravegherea si pana la urma aplicarea amenzilor? Cui i se subordoneaza politia locala? Si ce partid da ministrul respectiv? Acum intelegeti unde bat? Ca a fost zero barat – da, absolut de acord!
    Evident mi-am pus problema de ce acest lucru… Am trecut si eu prin centru (dar si prin cartiere) si am vazut oameni care in mod ostentativ incalca regulile. Doar cu maxima rea-vointa sa nu-i observi, sau cu ochelari de cal! Am vazut aglomeratia de la terase si bucuria tuturor de a se afisa fara masca, chiar si in inghesuiala. Probabil sunt mai multe ipoteze care ar putea explica, dar cred ca e rezonabil sa le excludem pe cele conspirationiste, posibil ca cei din functii de decizie si control sa nu creada in pandemie (dar tot ar fi vazut superiorii lor si ar fi corectat situatia, daca ar fi existat interes), posibil doar lene si incompetenta… Sau poate e vorba de alte interese! Poate alti antreprenori din mediul privat si cu influente politice (exact ca dvs.) ar fi avut de pierdut nu de la o intarziere de o ora si 20 (de minute) a unei masini ci de lipsa de clienti la terasa! Deci in acest caz (ipotetic desigur), v-ati fi furat singuri caciula!

    Despre campania de vaccinare, alocarea vaccinurilor – eu v-as respecta daca ati cere sa se transparentizeze cine decide alocarea, pe ce criterii si de ce nu au trimis mai multe vaccinuri spre Timisoara, unde intr-adevar oamenii vor sa se vaccineze. De unde oamenii chiar pleaca in alte zone spre a avea acces la vaccin. Nu reusesc din fragmentul din articol sa-mi dau seama spre cine se indrepta reprosul dvs, pot doar spera ca spre cei care (nu prea) au organizat actiunea.

    In incheiere imi permit si un mic atac (sau contra-atac, ca eu consider ca ati cam atacat dvs. bunul simt): observ ca sunteti total nemultumit de cum organizeaza PNL raspunsul la pandemie (cu partenerii de la USR, pe care insa nu prea ii baga in seama si ii cam desconsidera, vorbesc in general si in particular aici). Am spus si repet ca sunt de acord, nu a fost bine! Iesirea dvs. in presa insa nu am simtit-o deloc impotriva PNL. Poate ar fi cazul sa schimbati directia sagetilor si v-ati putea face auzit acolo unde conteaza. Poate daca toti politicienii onesti ca dsv. ar face astfel, ceva s-ar schimba. Sau poate ati putea iesi din partid si sa va faceti un altul, cu oameni care chiar stiu ce fac (si vor sa faca binele, oameni de actiune, carora le pasa), sau sa va alaturati unui astfel de partid daca el exista deja. Dar asta daca nu sunt cumva alte interese…

  2. guvernul actual este unul terorist si merita lichidat de un pluton de executie. nu se poate sa distrugi o tara intreaga timp de un an si sa scapi nepedepsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.