Săgeţi acide spre userişti şi Fritz dinspre liberalul Simion Moşiu: „Dânşii au...

Săgeţi acide spre userişti şi Fritz dinspre liberalul Simion Moşiu: „Dânşii au venit pe o lebădă albă acum două-trei luni”. Ce spune despre primar

3
DISTRIBUIȚI

Consilier local PNL, Simion Moşiu a ridicat multe semne de întrebare cu privire la colaborarea cu, practic, aliaţii de la USR în Primăria Timişoara. Acesta i-a ironizat pe mai multe teme pe „colegii mai tineri”, a dat de înţeles că liberalii pot apela la alte soluţii dacă lucrurile nu decurg cum vor ei pe anumite proiecte importante.

Moşiu consideră că în ciuda posibilelor intenţii bune ale noului primar, vechile obiceiuri din Primăria Timişoara nu se vor schimba. „Tinerii noştri frumoşi şi liberi vor să schimbe tot acum… colegii de la USR. Dar există aparatul, sistemul, pe care nu-l poţi schimba …vor fi dezamăgiţi. Domnul primar e dezamăgit şi azi. În fiecare zi are câte o surpriză. El (n.n. spune): Nu mă aşteptam că este aşa! Are dezamăgiri pentru că nu are pe lângă dânsul pe cine ar trebui… Absolut e un visător, că altfel nu venea la Timişoara! Dar nu dânsul e vinovat, probabil are cele mai bune intenţii”, a spus consilierul local.

Întrebat de moderatorul emisiunii PRESSALER LIVE despre o întâlnire a alianţei locale USR-PNL referitoare la proiectele-cheie pentru Timişoara, Simion Moşiu a răspuns că până acum nu a avut loc o astfel de iniţiativă: „Domnul Boţa, colegii noştri sunt mai tineri, mai firavi. Fiind pandemie, probabil că au o reţinere în a ne întâlni, noi circulăm, avem multe contacte, şi probabil se protejează. Dar fiecare grup, deci grupul nostru PNL, şi-a făcut un pachet de proiecte pe care le vom susţine în cadrul bugetului… Nu ne-am întâlnit. Eu v-am spus, ei sunt mai prudenţi, de birouri, noi suntem de acţiune, de teren, e o diferenţă de abordare, ştiţi!? .. La buget sperăm că ne compatibilizăm. Pentru că actuala administraţie a moştenit peste 300 de proiecte, care aşteaptă să se înceapă. Acum sigur a fost primul val de entuziasm revoluţionar, în care noua administraţie a spus că nu e bun niciun proiect. Acum vedeţi că au venit la gânduri mai bune şi încep să fie bune proiectele liberale, respectiv Stan Vidrighin, Bogdăneştilor… Pasajul Solventul, sper sper! Astea sunt toate proiecte liberale… important e cine taie panglica”.

Nici Ruben Laţcău, viceprimarul USR nu a scăpat de „înţepături”. „Aşteptăm să înţeleagă fenomenele şi sistemele. Pentru că e tânăr, şi noi am fost tineri, trebuie să avem înţelepciunea de a avea răbdare. Deci nu putem acum direct să, dânşii să înţeleagă fenomenele, cum e cu primăria, cum e cu bugetul, cu bătrânii, cu Timişoara Capitală Europeană Culturală, investiţiile, am înţeles că şi domnul Culiţă e din nou abordabil… Bugetul spune ce se va întâmpla, aici nu vorbim de ambiţiile noastre, ci de Timişoara şi ambiţiile oraşului, vine 2023, sperăm că trece nenorocita de pandemie…”, a precizat Moşiu.

Un subiect dezbătut a fost şi cel al schimbărilor de la Pieţe SA, unde a fost numit liberalul Liviu Cocean ca director interimar imediat după destituirea lui Ionuţ Nasleu din această funcţie. Numire care ar fi fost făcută „…pentru a funcţiona societatea… Şi acum care e problema? Staţi că într-o lună se scoate postul la concurs.


Credeţi că aşa e panica la USR că nu are dl. primar să dea posturi…”. Moşiu nu crede că e normală rămânerea lui Nasleu ca membru în Consiliul de administraţie la Pieţe SA: „Va fi o decizie a AGA, după cum ştiţi… nu putem vot individual, va fi la pachet, tot CA, în urma datelor şi cifrelor care ni se vor prezenta vom lua o hotărâre normal, avem un grup, nu pot să-mi exprim eu părerea de nişte oameni, poate unul e bun, unul nu, trei sunt buni…”.

În acelaşi timp liberalul a subliniat că Dominic Fritz nu a mai făcut convocarea Adunării Generale a Acţionarilor la Pieţe SA şi astfel Nasleu a rămas membru în CA al societăţii: „Nu poţi să amâni AGA doar dacă e un incendiu sau intră în faliment. O şedinţă extraordinară are nevoie de trei zile, păi dacă nu au dorit colegii noştri… Bineînţeles! (n.n. Nu au vrut convocarea AGA în termenul legal pt. schimbarea CA). Am făcut eu amendament ca AGA să fie marţi şi a trecut, toată lumea s-a convins că e bine aşa, că nu era statutar să facem a doua zi, vineri, şi marţi nu au mai fost convocaţi, păi convocarea nu o fac eu, o face primarul convocarea AGA şi nu s-a mai ţinut. Pentru că între timp CA a demis directorul, respectiv pe domnul Nasleu. Sigur că atunci oamenii au întrebat: păi ăla a fost scopul, să fie schimbat Nasleu? Păi nu ştiu, probabil că ăla a fost… dar nu a mai avut loc AGA marţi statutar când aveam…”.

Despre schimbările din societăţile autorităţilor, Simion Moşiu, ironic, nu a ratat ocazia să accentueze mişcarea neinspirată de la Colterm. „USR a adus unul şi bun la Colterm (n.n. Nanu) (…) Eu nu cred că primarul l-a pus la Colterm, primarul acum are surprize, în fiecare zi are câte o surpriză. Şi e surprins zilnic, chiar de echipa dânsului. Personal nu cred că-i arde să zâmbească. E căpitanul corabiei. Aşa mi-au spus cei din Primărie: că e foarte afectat! Mai ales că dânsul are un capital de imagine şi şi-a construit o campanie de presă care l-a dus la victorie… Îi provoacă, poate involuntar, dezamăgiri”.

Moşiu crede că sistemul vechi din cadrul primăriei, al funcţionarilor, se va impune şi în mandatul lui Dominic Fritz. „Dânşii. ştiţi, au venit aşa pe o lebădă albă acum două-trei luni, şi pe parcurs există şi altfel de lebede ştiţi (n.n. acum ce culoare au) gri (…) O să vedeţi că o să fie aduşi din primărie, persoane până acum hulite, şi o să fie reabilitate, exact cum a făcut dl. Robu, istoria se repetă, o să vedeţi”, au fost alte replici ale consilierului local.

Penelistul a dat şi un exemplu de amendament care a căzut pentru că useriştii s-au opus în grup şi a dat de înţeles că în astfel de situaţii partidul său poate găsi alte variante de a-şi impune punctul de vedere. Totuşi, Moşiu crede că alianţa poate avea viitor: „Dacă se continuă proiectele mari, mă refer la infrastructura sportivă, culturală, de mobilitate urbană şi aşa mai încolo, şanse foarte foarte mari, doar că colegii noştri trebuie puţin să îşi aducă aminte că suntem parteneri, atâta tot. Şi e spre binele lor… Poate mai ştim şi noi câte ceva despre anumite proiecte pe care le-am votat. De exemplu centrul sportiv din Lipovei a durat şase ani să ajungă în faza asta de construcţie… ei au impresia că e ceva aşa, ceva un joc pe calculator, şi se face într-o lună, facem în 3D, nu e aşa. Un proiect de infrastructură mare durează ani şi ani… Ei nu ştiu ce e o autorizaţie de mediu… e una dintre cele mai greu de obţinut autorizaţii”.

3 COMENTARII

  1. Tare hâtru domnu Moșiu: spune că aparatul corupt din primărie se va impune în fața lui Fritz și a viceprimarului liberal Tabără. Nu-l deranjează acest aspect. El nu are săgeți pentru corupți, doar pentru cei care vor să combată fenomenul. Oare de ce?

  2. Citesti si te crucesti.
    Intelegem ca domnul Mosiu circula cu masina prin pasajul Michelangelo, proiect taranist, se plimba prin piata Unirii reabilitata, proiect taranist, merge cu bicicleta pe malurile Begai, proiect taranist. Dureros ca dupa atitia ani in Consiliul Local intelectul domnului Mosiu nu face diferenta intre politica si administratie.
    Faptul ca viceprimarul liberal Tabara renunta la stadionul modular din Buziasului desigur nu-i de mentionat.
    Cu siguranta ca doar domnul Mosiu stie ce inseamna o autorizatie iar useristii nu, ca doar degeaba au 2 consilieri locali arhitecti.
    Am inteles, useristii sint niste lebede tinere si firave insa dinsul, un politician experimentat cu nenumarate mandate de consilier local, cam ce exemplu de maturitate si intelepciune ne ofera ?
    Nici unul, doar un comportament de politician imbatrinit in rele, obisnuit sa dea cu batul prin gard.
    De asta este Timisoara in stadiul asta de decadere si inapoiere, din cauza unor oameni marunti pentru care gasca este mai importanta decit orasul.
    Un lucru este cert : atita timp cit acest Mosiu mai apare pe listele electorale nu voi vota niciodata cu PNL.

  3. Bătrânul acesta corupt rezista bine, dar nu e vina lui, e vina primarului care ii pupă în dos pe toți corupții…
    Poate acum l au văzut și procurorii pe acest corupt, din garda lui Robu /Nasleu.
    Au tupeu maxim, vin și dau și sfaturi…
    Toți sunt la fel cu tupeu jegos de comunist

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.