Situație critică la Ambulanța Timiș. S-au cumpărat tuburi de oxigen de teamă...

Situație critică la Ambulanța Timiș. S-au cumpărat tuburi de oxigen de teamă că pacienții cu coronavirus vor sta cu orele în curtea spitalelor

3
DISTRIBUIȚI

Medicul Iancu Leonida, director la Serviciul de Ambulanță Timiș, s-a declarat, astăzi, mulțumit de decizia luată de CJSU privind prelungirea carantinei.

„Mă bucur că s-a introdus carantina. Serviciul de Ambulanță era la capătul puterilor din mai multe motive. Unul ar fi acela că este sub o presiune imensă de aproximativ cinci luni. Solicitările s-au dublat în această perioadă. În ultima lună, activitatea noastră dedicată covid-ului se învârte în jurul cifrei de 70 la sută din totalul activității. Noi suntem primii care intrăm în contact cu pacientul covid, atât prin recoltări, unde avem un procent de 93% de pozitivi. Dacă numărul de recoltări la noi este de 400 pe zi, înseamnă că a doua zi vor fi 370-380 de cazuri pozitive numai de la noi. În plus, noi ducem pacienții pozitivi care doresc la evaluare la Victor Babeș, adică 80-100 pe zi. Alte evaluări se fac în unități de primire a urgențelor și aici este marea problemă.


Pacienții cu covid, care au saturație sub 90, nu sunt îndrumați spre Victor Babeș, ci spre UPU de la Spitalul Județean și UPU de la Spitalul Municipal”, a declarat, miercuri, directorul Serviciului de Ambulanță Timiș.

Dr. Iancu Leonida a mai spus că dacă ambele unități de primiri urgențe din oraș sunt pline, pacienții rămân în ambulanțe.

„Am fost pregătiți zilele trecute cu tuburi de oxigen, am achiziționat în plus tuburi de oxigen, pentru a le putea transporta la ambulanțe în caz că vor rămâne pacienții ore în șir în autosanitare. Situația a fost foarte gravă, au fost câteva ore pe muchie de cuțit. Ne-a trecut glonțul pe la ureche, n-aș vrea să mai trăim așa ceva, să sperăm că reușim să scădem trendul pentru că altfel o să trăim niște momente de groază. Nu cine să trăiască și cine să moară, ci cine să ajungă la spital și cine nu. Ambulanțele dacă rămân în curtea spitalelor, toată activitatea medicală este compromisă. Eu sper să nu ajungem aici. Mă bucur că s-a reușit o oarecare stopare a cazurilor, de exemplu pentru mâne avem programate doar 300 de recoltări, ceea ce înseamnă 270 de pozitivi, dar cu ce se recoltează și la alte unități putem să depășim 300. Scade foarte greu această cifră”, a mai spus directorul Serviciului de Ambulanță Timiș, dr. Iancu Leonida.

De ce nu scade cifra infectărilor cu coronavirus deși e carantină se întreabă multă lume. Doctorul are o explicație. „Populația nu prea respectă corect măsurile de carantină. Măsurile sunt corecte, dar nu se respectă. În plus, dat fiind tulpinile noi care au apărut, mult mai contagioase și agresive, se îngreunează activitatea spitalelor. Este o situație foarte grea, care ar trebui mediatizată să înțeleagă populația. Ar trebui să menținem măsurile până ieșim din această perioadă critică”, a mai adăugat Leonida.

 

 

3 COMENTARII

  1. „Mă bucur că s-a introdus carantina. Serviciul de Ambulanță era la capătul puterilor din mai multe motive.” – dar in toamna nu era o problema, mincinosii dracului, care tot plimbati muci prin oras cu sirenele voastre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.