Spitalul Municipal Timișoara dispune de încă șase paturi de Terapie Intensivă. Se...

Spitalul Municipal Timișoara dispune de încă șase paturi de Terapie Intensivă. Se deschid trei noi centre de vaccinare în oraș

2
DISTRIBUIȚI

Șase noi paturi ATI sunt funcționale la Spitalul Municipal din Timișoara începând de joi, 18 martie. Funcționalizarea noilor paturi ATI vine în contextul în care, de săptămâni bune, în secțiile de Terapie Intensivă din oraș nu mai există niciun loc liber pentru bolnavii din Timișoara și Timiș infectați cu COVID-19 și aflați în stare gravă.

„Nevoia de paturi ATI nu a fost niciodată mai acută ca acum. Îi rog pe timișoreni să respecte toate regulile de distanțare, să se protejeze cât de bine pot, pentru că situația este foarte serioasă. Cu toții ne dorim să ne petrecem sărbătorile alături de prieteni și familie și vom putea face asta numai dacă vom reuși să oprim împreună răspândirea acestei boli”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noile paturi au fost instalate în clădirea Spitalului Municipal de pe strada Daliei.


Tot astăzi se va finaliza și pregătirea personalului care va deservi aceste paturi. Astfel, în total, la Spitalul Municipal, aflat în subordinea Primăriei Timișoara, există acum 12 locuri pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19.

Înainte de funcționalizarea acestor paturi, în Timișoara existau 35 de locuri ATI pentru cei infectați cu COVID-19. Astfel, numărul acestora ajunge acum la 41.

De asemenea, la Spitalul modular de campanie operat de Ministerul Apărării Naționale și aflat pe Stadionul CFR se va deschide zilele acestea o secție ATI cu 10 paturi.

Primăria Timișoara va deschide de marți, 23 martie, încă trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Timișoara, totalizând 20 de noi fluxuri de vaccinare. Cele trei sunt la Continental (Calea Buziașului nr. 11), Incuboxx și la Muzeul „Corneliu Miklosi” (Take Ionescu nr. 83). Toate cele trei centre vor fi dedicate vaccinării cu doze Pfizer. În prezent, în Timișoara există cinci centre active, cu 28 de fluxuri, la Iulius Mall, ISHO, clădirea STPT de pe intrarea Doinei, Casa Tineretului și Vox Technology Park.

Odată cu deschiderea noilor centre, capacitatea de vaccinare a timișorenilor va fi aproape dublată.

2 COMENTARII

  1. O SA AJUNGEM TOȚI LA BALACEANCA cu atitea SIRENE CE RĂSUNĂ NONSTOP!!! Serviciul de Ambulante Timiș, trebuie VERIFICAT LA SANGE, sa justifice vacarmul aproape NEÎNCETAT generat de acestea prin tot orasul. Chiar e de capul său, e STAT în STAT?! NIMENI NU AI VERIFICĂ, TERORIZAND NESTINGHERIȚI UN ORAȘ ÎNTREG! Pornesc necontenit sirenele asurzitoare, deranjant masiv zeci de mii de familie la pa singura deplasare, Când ei NICI MĂCAR NU TRANSPORTA PERSOANE, ci doar niște probe de teste Covid de la pacienți, prelevate acasă, care NICIDECUM NU SE ÎNCADREAZĂ LA URGENTE REALE! Nicăieri în toată Europa nu întâlnești MASCARADA asta a SALVARILOR, dirijata de un străin venit pe meleaguri românești, pe nume ARAFAT! Trebuie sa înceteze, folosirea ABUZIVA A SIRENELOR, de pe ambulante, CARE NE-AU TERORIZAT ÎN ULTIMELE LUNI NECONTENIT, la ordinul său deliberat. (Mai tare chiar decât motocicliștii derbedei cu elicopterele lor prin oraș) .
    Așteptăm să continue anchetele la Serv. de Ambulante, unde se ascund afaceri grele în spate, pe banii nostri, cu decontări de FALSE urgente prin Casa Asigurărilor de Sănătate.
    Dar la fel poate și la Poliție care, unu doi pornesc sirenele, doar ca i-a chemat dispecerul la sediu să completeze niște hirtoage ori sa insoteasca un suspect… De parcă aia e MARE URGENȚĂ…

  2. Da, asa este, dar esti in Timisoara, omule, nu ai stiut ?… asa e aici din pacate… mie imi „lipsesc” discotecile de weekend, cu muzica duduitoare pana dimineata, dar lasa ca trece pandemia si vin iara… :((

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.