Spitalul Municipal Timișoara are șansa de a accesa fonduri europene, într-un proiect...

Spitalul Municipal Timișoara are șansa de a accesa fonduri europene, într-un proiect de 30 de milioane de lei, pentru aparatură medicală

0
DISTRIBUIȚI

Directorul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, a declarat, marți, că unitatea sanitară a depus un proiect pentru obținerea de fonduri europene necesare dotării cu aparatură în lupta dusă de medici împotriva coronavirusului.

Valoarea proiectului este 29,8 milioane de lei, iar cu acești bani se vor cumpăra echipamente de protecție, materiale sanitare, echipamente medicale și vor fi asigurate cheltuielile salariale cu managementul proiectului.

Printre achiziții se numără mai ales echipamente de protecție și kit-uri PCR, precum și lampă bactericidă UV profesională, electrocardiograf, ventilator de transport, monitor transport, încălzitor perfuzabil/sânge, nebulizator cu ultrasunete, trusă de urgență, videolaringoscop, dispozitiv de dezghețare a plasmei, aspirator chirurgical și multe altele.

„Vom achiziționa aparatură pentru pacienții pozitivi Covid – diagnostic și tratament cât mai rapid – și după ce se va termina pandemia să o putem utiliza și pentru ceilalți pacienți ai noștri.


Mare parte din fonduri vor fi alocate pentru achiziția de echipamente de protecție, kituri de testare PCR pentru cei suspecți de Covid, asta însumează o treime din totalul sumelor. Celelalte două treimi vor fi echipamente medicale de înaltă performanță pentru clinicile de ATI: ventilatoare, monitoare pentru funcții vitale, aparate de anestezie, echipamente pentru secțiile chirurgicale și o premieră pentru zona noastră, sperăm să fim primul spital public care va avea un echipament PET-CT”, a declarat directorul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.

PET-CT este un echipament integrat de imagistică medicală. Acesta combină două tipuri de scanare: PET (Tomografia cu emisie pozitronică) folosită pentru obținerea de date funcționale legate de metabolism și funcții celulare și CT (Tomografia computerizată) utilizată pentru obținerea de date morfologice legate de localizarea și raporturile anatomice ale substraturilor patologice evaluate.

Scanarea de tip PET-CT este folosită pentru diagnosticarea, localizarea, identificarea stadiului în care se află tumora și evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice. Echipamentul PET-CT este folosit în special în oncologie și cardiologie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.