Tendințele primăverii la încălțăminte pentru bărbați

Tendințele primăverii la încălțăminte pentru bărbați

0
DISTRIBUIȚI

Tendințele în încălțăminte evoluează constant, nu doar în materie de design, ci și ca tehnologie folosită pentru confort, susținere și alte detalii care vizează calitatea unei perechi de pantofi. Astăzi, tehnologia este folosită mai mult ca oricând, pantofii smart devin piese casual, iar pantofii sport sunt construiți astfel încât să fie abordați și în ținute smart. În același timp, opțiunile de design sunt nelimitate, iar variantele pe care le alegi îți descriu stilul mai bine decât orice altă piesă din ținută. Pantofii clasici rămân preferații tendințelor și vin atât în modelul original cât și declinați în stiluri noi, prin intermediul texturilor de piele, a culorilor sau a accesoriilor folosite ca ornamente. În același timp, apar modele noi de încălțăminte, actualizate cu tălpi high-tech sau materiale eco-friedly. Iată câteva tendințe relevante în materie de incaltaminte de barbati pe care le poți aborda în această primăvară.

Botinele Chelsea

De departe cel mai versatil model de ghete pe care le poți purta în sezonul de tranziție, Chelsea boots arată bine atât la costumul office sau orice pantalon de stofă, de luni până vineri, cât și la slim jeans și geacă de piele în vestimentația de week-end.


Poți opta pentru variantele negre, din piele, care sunt foarte aproape de modelul original iconic. Acestea merg și în ținute clasice, dar au și acel aer rock pe care îl imprimă unui outfit cu jeans și biker jacket. Sau poți opta pentru o variantă din piele întoarsă maro sau bej, care arată bine în ținute în stilul american western, cu jeansi prespălați și un sacou din piele cu aspect prăfuit.

Ghetele Chukka

Ideale pentru ținutele smart din sezoanele de tranziție, Chukka boots sunt o alegere sigură atât pentru pantaloni chino și sacou, cât și pentru jeans și geacă. Însă ai grijă ca pantalonii să aibă lungimea exact până la gleznă, cu tivul sprijinit pe gheată, astfel încât să o lase pe aceasta, în întregime, la vedere. Ca variante de ținute, le poți asocia cu pantaloni din stofă de lână, blazer și maletă dar și cu chinos și tricou la baza gâtului. De obicei, modelele de ghete de barbati Chukka originale, numite și desert boots, sunt din piele întoarsă, însă acestea necesită o îngrijire specială și este recomandat să le porți doar când este uscat afară. Pentru vremea capricioasă, poți alege variantele din piele care sunt rezistente la umezeală și mai puțin pretențioase.

Smart trainers

Adorați de bărbați, pentru confortul pe care îl oferă, pantofii sport sunt vedetele sezonului de tranziție. Motiv pentru care designerii i-au declinat în modele din materiale speciale pentru a putea fi purtați în ținutele de stradă, chiar și atunci când plouă. Tălpile au inserții de spumă pentru confort la mers, unele sunt gândite supradimensionate, pentru un aer futurist. Astfel, pantofii sport pot fi integrați în ținute urbane, cu joggers și geacă de blugi sau în stilul smart casual cu costum slim fit și tricou.