Încă cinci localități din Timiș vor intra în carantină

Încă cinci localități din Timiș vor intra în carantină

2
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că încă cinci localități din județ vor intra în carantină, după ce ieri aceeași măsură a fost anunțată pentru Dudeștii Vechi.

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1.000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul unităților administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1.000 de locuitori.


Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării. Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni”, a transmis Preefctura Timiș.

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârile vor fi transmise de urgență Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.
Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș (cjsutm.ro). De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

2 COMENTARII

  1. Cum se face ca la 2500 teste zilnice in Timis avem 400 de spitalizatj, vreo 60 de persoane la ATI și oameni declarați morți de covid zilnic?

    Cum se face ca jn Caras avem 50 de teste zilnice, 40 de internați și maxim 10 la ATI și aceia puși acolo sa fie pe placul ayatolahului arahat, și ca nu prea mor in Caras? Sunt acuzați ca nu testează și ca nu Raportează și ca nu se internează. Bine, și? Sunt culeși cu sacii morți de covid de prin casele lor? NU!!!!

    Ei bine atunci Care este legatura între numărul de teste, internare și moarte?
    Pentru mulți ar trebuii sa fie Evidenta. Dar nu este.

    Unele teste sunt infectate, asta e informație. Unele teste dau erori, tot informație.

    Concluzii:
    Mulți sunt mai panicați cu cât sunt mai marxiști, progresisti, usristi
    Aceștia mai mulți se internează
    Internați sunt speriați, prost tratati, încărcarea virală din spital este mai mare și astfel mor mai mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.