Carantina se prelungește în Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Giroc UPDATE...

Carantina se prelungește în Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Giroc UPDATE Ce modificări au apărut

5
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi pentru a decide dacă va fi sau nu prelungită carantina pentru Timișoara și localitățile limitrofe.

Specialiștii din cadrul DSP Timiș au propus, în urma analizei epidemiologice, prelungirea carantinei cu șapte zile pentru Timișoara, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Giroc și Ghiroda. Propunerea a fost trimisă către Institutul Național de Sănătate Publică, care și-a dat avizul, însă cu mențiunea că măsura carantinei ar trebui să fie prelungită pentru 14 zile, nu șapte.

Vă reamintim că, după expirarea primelor 14 zile de carantină, votul din CJSU care ar fi trebuit să decidă prelungirea sau întreruperea măsurii nu a fost valid pentru că nu și-au exprimat opțiunea 2/3 din membrii comitetului, astfel că secretarul de stat Raed Arafat a decis, în calitate de șef al DSU, prelungirea carantinei cu 72 de ore, interval care expiră la sfârșitul acestei zile.

Mihai Grecu, șeful UPU SMURD Timiș a declarat, în cadrul ședinței CJSU că situația este una extrem de complicată, pentru că peste tot este plin de pacienți, în timp ce directorul Ambulanței Timiș a susținut că de abia mai fac față solicitărilor, fiind la un pas de colaps din cauza numărului mare de apeluri la care trebuie să intervină.


Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a menținut poziția de a fi împotriva prelungirii carantinei pe care o consideră ca fiind doar pe hârtie.

Propunerea care a fost supusă la vot de prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, care este și președintele CJSU, a fost de prelungire a carantinei, începând de la noapte de la ora 00,00. În urma votului, s-a aprobat prelungirea, urmând ca să se voteze dacă cu 7 sau 14 zile. În cele din urmă s-a decis ca să fie prelungită cu o săptămână carantina în cele cinci localități.

UPDATE  Prefectura Timiș a a anunțat că, față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă, în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

  • Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
  • O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.
  • Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
  • După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie.

5 COMENTARII

    • Stai linistit , nu te ajuta cu nimic , prostul tot prost ramane , asa te-ai nascut draga , nu mai ai ce face!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.