Timișorenii vor putea urmări pe site-ul primăriei cum sunt cheltuiți banii din...

Timișorenii vor putea urmări pe site-ul primăriei cum sunt cheltuiți banii din bugetul local, în detaliu

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat, marți, că este operațional site-ul transparenta.primariatm.ro, unde reprezentanții Primăriei Timișoara vor publica etapizat informații despre cum se cheltuiesc banii din bugetul local.

„Este un nou pas în proiectul Primăria de Sticlă, vrem să transparentizăm informațiile financiare.


Astăzi lansăm pagina transparenta.primarie.ro, aici vom publica etapizat modul cum sunt cheltuiți banii orașului. De azi puteți vedea ce facturi s-au plătit de primărie sau de instituțiile partenere. Momentan sunt publicate plățile din februarie. Prin acest demers creștem accesul la informație publică, să ajungem în momentul în care să nu trebuiască să ne fie rușine atunci când populația știe pe ce se cheltuie banii. Vrem să includem și societățile primăriei, dar acolo nu pot decide eu, trebuie hotărâri ale conducerii. Dacă nu se poate în consiliile de administrație ne revedem în adunările generale ale acționarilor care poate decide. Acest sistem este la început, s-ar putea să fie și greșeli, iar oamenii sunt rugați să ne anunțe unde găsesc probleme”, a transmis, marți, primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,

    Interesant site pe care am descoperit cu stupoare ca Primaria Timisoara plateste aprox 14000 Euro pentru Centrului Regional de Competențe și Dezvoltare a Furnizorilor în Sectorul Automotive , din care 8800 Euro/luna drepturi salariale . Intrebarea fireasca ar fi de ce din banii comunitatii , tinand cont de faptul ca majoritatea companiilor venite in Timis sunt green-field a marilor corporatii si care vin cu know-how la pachet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.