Timp de așteptare ridicat pentru camioanele de marfă la granița cu Ungaria

Timp de așteptare ridicat pentru camioanele de marfă la granița cu Ungaria

0
DISTRIBUIȚI
cozi nadlac
Foto: Arhivă

Se constată o creştere a numărului de automarfare care vor să treacă în Ungaria, luni, iar autorităţile maghiare fac verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, în prezent, astfel că se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule

Poliția de Frontieră din România anunță că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se fac în comun cu autorităţile maghiare, iar Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere.

Cu toate acestea, numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.


Totodată, în primele ore ale zilei, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire”, transmit, luni, reprezentanții Poliției de Frontiere Române.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.